Manchester Unitedi legend on endiselt intensiivravis

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Edwin van der Sar
Edwin van der Sar Foto: imago / Pro Shots / Scanpix

Paar päeva tagasi toimetati Hollandi ja Manchester Unitedi legendaarne väravavaht Edwin van der Sar ajuverejooksu tõttu intensiivravisse. Abikaasa sõnul pole mehe elu ohus.

52-aastane jalgpallilegend toimetati Horvaatias haiglasse, kus tal tuvastati ajuverejooks. Puhkusereisil viibinud hollandlase seisund on stabiilne.

10. juulil tegi Amsterdami Ajaxi jalgpalliklubi kaudu mehe tervise osas avalduse abikaasa Annemarie van der Sar. «Ta on endiselt intensiivravis, kuid tema seisund on stabiilne. Ta pole eluohtlikus seisundis. Iga kord, kui me teda külastame, suudab ta suhelda. Peame olema kannatlikud ja vaatama, kuidas olukord edasi areneb,» rääkis abikaasa pressiteates.

Van der Sar töötas alates 2012. aastast Ajaxis. Neli aastat hiljem sai temast klubi tegevjuht ning ta viibis selles ametis tänavu maini. Hollandi jalgpallilegend pani ameti maha pärast seda, kui Ajax lõpetas koduliiga pronksmedalitega ning jäi pärast 2009. aastat Meistrite liigast välja.

Oma karjääri säravamad aastad veetis van der Sar Manchester Unitedis. Kokku pidas ta Inglismaa tippklubi eest 266 kohtumist. Unitedi särgis krooniti ta neljakordseks Inglismaa meistriks ning kirsiks tordil oli 2008. aasta Meistrite liiga võidutrofee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles