Eesti jalgpalli meistrivõistlustel sündis kümne päeva jooksul kolm rekordit

Postimees Sport
Copy
FCI Levadia ja FC Flora tõid Lillekülla rekordpubliku.
FCI Levadia ja FC Flora tõid Lillekülla rekordpubliku. Foto: Liisi Troska

Eesti jalgpalli meistrivõistlustel sündis 10 päeva jooksul kodumängu publikurekord Paide Linnameeskonnal, Pärnu JK Vaprusel ja Tallinna FCI Levadial.

Nenist viimane püstitas ka A. Le Coq Premium liiga publikurekordi 3510 inimesega, seisab pressiteates. Levadia kohtus 28. juunil Lilleküla staadionil FC Floraga.

Paar päeva hiljem kohtusid Pärnu Rannastaadionil kohalik Vaprus ja Paide, kus oli kohal 2495 pealtvaatajat. Järgmine rekord sündis 7. juulil, kui Paide ja Flora vahelist mängu jälgis 816 inimest.

Eesti Jalgpalli Liidu liigade arendusosakondade juhataja Veiko Soo sõnul on Premium liiga klubide kogukonnajuhid koostöös alaliiduga tänavu andnud suure panuse jälgijaskonna kasvu. «Premium liiga klubide kodumängud on kujunemas piirkonna esindusüritusteks, pidupäevadeks, mis pakuvad sportlikku pinget ja mõnusat atmosfääri,» sõnas Soo.

Premium liiga mängude keskmine pealtvaatajate arv on võrreldes eelmise aasta sama ajaga tõusnud 124 inimese võrra. See teeb keskmiseks pealtvaatajate arvuks 398. Levadia mängudel käib keskmiselt 776 (+374 võrreldes eelmise aastaga), Vapruse mängudel 668 (+194) ja Paide mängudel 305 (+89) pealtvaatajat.

Premium liigas on mängitud natuke rohkem kui pool hooaega ning ees on põnev medali- ja väljakukkumisheitlus.

Järgmine Premium liiga mäng peetakse laupäeval, 22. juulil, kui Kadrioru staadionil lähevad kell 17 vastamisi JK Tallinna Kalev ja Vaprus. Samal päeval kell 19.30 kohtuvad EJL TNTK jalgpalliväljakul Nõmme Kalju FC ja Harju JK Laagri.

Pühapäeval, 23. juulil kell 16 alustavad Kuressaare linnastaadionil mängu FC Kuressaare ja Paide. Kell 18 pistavad Tartu Tamme staadionil rinda kohalik JK Tammeka ja Levadia. Vooru lõpetab kell 20 A. Le Coq Arenal algav mäng Flora ja JK Narva Transi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles