Kolm Eesti sportlast pääses MM-finaali

Postimees Sport
Copy
Evely Kaasiku MMil.
Evely Kaasiku MMil. Foto: Sixten Sild

Šveitsi idaosas Flimsi ja Laaxi lähiümbruses toimuva orienteerumisjooksu MMil on kõrges mängus ka Eesti sportlased.

Võistlused algasid lühiraja eeljooksuga, kus igal riigil oli võimalik välja panna kolm meest ja kolm naist. Finaali pääsesid 15 paremat igast eeljooksust, kokku 45 naist ja 45 meest, seisab pressiteates.

Eesti koondise parima soorituse tegi mulluse EMi lühiraja hõbemedalist Evely Kaasiku. Ta oli oma jooksus, 3,3 km pikkusel distantsil teine, kaotades vaid rootslannale Hanna Lundbergile.

Kaasiku: «Tegin täna vaid turvalisi teevalikuid, ei läinud kuskil nurki lõikama, sest eesmärk polnud riskida, vaid teha kindel ja vigadeta jooks. Lühiraja finaalis tuleb maastik ilmselt kivisem ja rada nii tehniliselt kui ka füüsiliselt märksa nõudlikum.»

Ülinapilt, nelja sekundiga, jäi finaali ukse taha oma eeljooksus 16. kohaga lõpetanud Annika Rihma. Kolmanda eestlannana startinud Sigrid Ruul oli 19., finaalikohast jäi teda lahutama 2.15.

Meeste 4,2 km pikkusel rajal pääsesid kolmest startinud eestlasest finaali oma eeljooksu 10. ajaga Timo Sild (+3.35) ja 13-ndana Lauri Sild (+4.56). Kristo Heinmann oli oma eeljooksus 19. (+7.38), finaalikohast jäi lahutama 1.24.

Sild: «Ülemäärast stardieelset erutust mul ei olnud, mingi osa tänasest maastikust meenutas isegi kodust Vitipalu, kus joosti 2017. aastal MMi lühirada. Mitmel etapil oli võimalik joosta teid mööda ringi ja neid variante ma ka kasutasin. Tavaraja jätan sel MMil vahele, sest ei ole ennast 2000 m kõrgusel mägedes kunagi hästi tundnud. Panustan täielikult lühirajale.»

Lühiraja finaal joostakse laupäeval.

Neljapäeval on kavas ränkraske tavarada, kus meeste 14 km distantsile stardivad Kenny Kivikas, Uku-Laur Tali ja Kristo Heinmann. Naiste 11 km võistlusele lähevad Rihma ja Margret Zimmermann.

Võistlusmaastikud asuvad 1000-2000 m kõrgusel merepinnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles