VIDEO Eesti korvpallinoortel polnud vastase superesitusele vastust, ees ootab ellujäämisvõitlus

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Thijs De Ridder (palliga) oli Eesti noormeestele liiast.
Thijs De Ridder (palliga) oli Eesti noormeestele liiast. Foto: FIBA/Hendrik Osula

Kreekas Iraklionis toimuva korvpalli U20 A-divisjoni turniiri kaheksandikfinaalis kaotasid Eesti noormehed 65:80 Belgiale.

Avapoolaeg kulges võrdsete heitluses. Kord oli peal üks, siis teine. Pikale pausile pääses Belgia minimaalses 38:37 edus.

Ühte sammu käidi kolmanda veerandaja keskpaigani. 44:45 kaotusseisust tegid vastased 13:2 vahespurdi ja käristasid edu kahekohaliseks. Seal alates meie noored enam tõsiselt mängu sisse ei saanudki. Viimastel minutitel murduti lõplikult.

Belgia eest tegi hiilgava partii Thijs De Ridder. Jaanuaris 20. sünnipäeva tähistanud äär viskas 30 punkti (kahesed 15/8, kolmesed 2/0, vabavisked 14/14) ja noppis 12 lauapalli. Siin ka üks mehine stiilinäide:

Lõppenud hooajal mängis De Ridder kodumaal Antwerpis. Ta viskas Belgia ja Hollandi ühises liigas keskmiselt 11 punkti ja korjas 6,1 lauda. Täna tuli teade, et andekas pallur lõi käed Hispaania kõrgliiga klubi Bilbaoga. See tähendab, et temast saab Kristian Kullamäe tiimikaaslane.

Eesti parim oli 14 punktiga Karl Markus Poom. Aleksander Tassa lisas 12 silma. Tasub meenutada, et Alar Varraku tüüritav tiim peab hakkama saama liidri Henri Veesaareta, kes väänas teises mängus hüppeliigest.

Meie noored jätkavad heitlust kohtadele 9.-16. Eesmärgi täitmiseks ehk A-divisjoni püsimajäämiseks tuleb vältida kohta viimase kolme seas. Homme kell 16 kohtutakse Sloveeniaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles