Eesti saab uued tennisemeistrid

Postimees Sport
Copy
Anet Angelika Koskel sepistas üllatuse.
Anet Angelika Koskel sepistas üllatuse. Foto: Igor Pissarev

Eesti meistrivõistluste naiste üksikmängu finaalis kohtuvad Maileen Nuudi ja Anet Angelika Koskel.

Tiitlikaitsja Elena Malõgina 3:6, 4:6 kaotus Koskelile tähendab, et homme saame uue meistri, seisab pressiteates.

Eesti meistrivõistluste naiste üksikmängu finaalis kohtuvad Maileen Nuudi (2) ja Anet 

Nuudi ja Koskel on varem Eesti meistriks tulnud, aga paarismängudes. Muide, meeste üksikmängus oli juba enne turniiri selge, et saame uue tšempioni, sest ükski eelmine võitja ei osale.

20-aastane Koskel hoiab maailma pingereas 1204. kohta. Ta ütles pärast mängu, et nii head võitu tal edetabeli mõttes polnudki saanud.

«Raske tööga tuli, iga punkti eest pidin võitlema. Taktika nägi ette, et pidin kindlasti ise initsiatiivi saama, tagasiajaja rolli ei tohtinud selles mängus jääda. Ma ei ole Malõginat kunagi võitnud ja üldse nii heast mängijast jagu saanud. Aga täna tundsin, et peab tulema,» ütles Koskel pärast poolflinaali.

«Kõige rohkem olen rahul sellega, kuidas mentaalselt vastu pidasin, olin igas punktis sees. Lõpus andsin veel 3:3 pealt edu ära, aga mõtlesin, et peab veel rohkem võitlema, muidu ei tule. Enesekindlust sain juurde, aga finaalis tuleb kindlasti raske mäng. Peab valmis olema.»

Nuudi sai 17-aastasest Laura Rahnelist jagu 6:3, 6:2. Esimeses setis oli mängu rohkem, aga alates teise vaatuse 0:1 kaotusseisust valitses mängu Nuudi. Maailma 549. reketi viimaste hooaegade suhteline edu ongi põhinenud sellel, et ta ei ründa enam «pea ees», vaid mängib pallivahetused ilusti läbi.

«Arvasin, et ta on algul rohkem närvis ja üritasin stabiilsemalt mängida. Aga ta alustas väga ilusti ja siis proovisin agressiivsemalt tegutseda. Sain mängu hästi sisse ja üldiselt olen rahul,» ütles Nuudi

«Teises setis olid meil päris ilusad pikad pallivahetused. Ega ma varem sellele ei mõelnud, kellega finaalis tuleb mängida. Mul on Aneti edu üle väga hea meel. Aga kergemaks sellest ei lähe.»

Naiste üksikmängu finaal peaks algama Tallinna Kalevi väljakutel homme kell 15.

Meeste üksikmängu finaalis kohtuvad Daniil Glinka ja 18-aastane Markus Mölder. Matš toimub reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles