BLOGI Levadia sai Slovakkias viimase minuti penaltist lüüa, Transi südi võitlus Armeenias lõppes samuti valusalt (1)

Postimees Sport
Copy
Ernest Agyiri (paremal) oli taas Levadia eest täpne.
Ernest Agyiri (paremal) oli taas Levadia eest täpne. Foto: Liisi Troska, jalgpall.ee

Eesti jalgpalliklubide eurotee jätkus Armeenias ja Slovakkias. Konverentsi esimeses eelringis kaotas Narva Trans 0:2 Jerevani Pjunikule. Tallinna FCI Levadia kaotas 1:2 MŠK Žilinale. Ülevaate leiab allolevast blogist.

Enne mänge

Mulluse Eesti hõbedaklubi Levadia vastaseks on seitsmekordne Slovakkia tšempion Žilina, kes mullu lõpetas koduliigas alles kuuendana. Eurosarja pääseti aga tänu Slovakkia omapärasele süsteemile, kus 4.-6. koha võistkonnad pidasid hooaja järel eraldi miniturniiri, mille võitja pääses Euroopasse.

Kuna Slovakkias mängitakse Lääne-Euroopale omaselt sügis-kevad formaadis, tulevad nad euromängudele vastu sõpruskohtumiste pealt: üks võit koduse rivaali Bystrica üle ja kolm viiki Tšehhi, Rumeenia ja Austria klubidega. 

Levadia sõitis euromängule omakorda üheksamängulise kaotusteta seeria pealt ning koduses kõrgliigas hoitakse hetkeseisuga liidrikohta. 

Kuigi Trans lõpetas Eesti jalgpalli kõrgliigas mullu alles seitsmendana, lunastasid nad eurokoha tänu juunikuisele karikavõidule. Kui too sähvatus kõrvale jätta, siis tänavune hooaeg narvalaste jaoks liiga roosiliselt kulgenud pole: hetkel asutakse tabelis kaheksandal kohal.

Kuigi mai lõpus õnnestus Transil korra näiteks Paidet šokeerida, siis viimases kolmes kohtumises Kuressaare, Levadia ja Pärnu Vaprusega teeniti ikkagi kindlad kaotused.

Pjunik tuleb eurosarjale vastu pealtnäha ühe sõprusmängu pealt, Gruusia klubi Samgurali purustati 7:1. Samas pole ka eelmisest, hõbemedaliga lõppenud hooajast neil liiga palju möödas, kuivõrd see kestis juuni esimese nädalani.

Pjuniku ridades teenib leiba ka Eesti koondislane Nikita Baranov, kes tuli meeskonnaga mullu ka Armeenia meistriks. Eelmisel aastal mängis klubi esmakordselt ka eurosarja alagrupis, kui tuli Konverentsiliiga H-alagrupis Bratislava Slovani (Slovakkia) ja Baseli (Šveits) järel ning Vilniuse Žalgirise (Leedu) ees kolmandaks. Kuue mänguga koguti kuus punkti.

Transil pole oma ajaloos ühtegi edukat eurohooaega ette näidata, sest kaotajana on väljutud seni kõigist 16 vastasseisust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles