Inglismaa jalgpallitäht rääkis kõik südamelt ära: seitsmeaastaselt hakkasin suitsetama

Postimees Sport
Copy
Dele Alli
Dele Alli Foto: AFP / Scanpix

Endine Inglismaa koondise ja Tottenhami jalgpallur Dele Alli rääkis, et ta läks kuueks nädalaks võõrutusravile, et saada abi unetablettide sõltuvuse ja alkoholismi vastu võitlemisel. Jalgpalluri sõnul tulevad tema vaimse tervise probleemid lapsepõlvetraumadest.

Inglismaa jalgpalliklubi Evertoni mängija rääkis Gary Neville'ile The Overlap saates oma raskest lapsepõlvest ja sellest, kuidas see ajendas teda USA-s asuvasse võõrutusraviasutusse minema.

«Ma tundsin, et ma olin väga halvas kohas. Meil kõigil on emotsioone ja me arvame, et mõnikord on kõige parem neid lihtsalt alla suruda ja neid varjata ja lukustada. Me kõik oleme inimesed ning aja jooksul need lihtsalt kuhjuvad. Ma pöördusin kõigi valede asjade poole,» sõnas 27-aastane jalgpallur.

Alli rääkis Neville'ile oma raskest lapsepõlvest: «Kuueaastaselt väärkohtles mind seksuaalselt mu ema sõber, kes käis palju meie kodus. Mu ema oli alkohoolik.

Mind saadeti väikesena Aafrikasse distsipliini õppima ja siis toodi tagasi. Seitsmeaastaselt hakkasin suitsetama ja siis kaheksaselt hakkasin narkootikume müüma. Üks vanem inimene ütles mulle, et politsei ei peataks last jalgrattaga. Nii ma sõitsin ringi jalgpall ratta peal ja narkootikumid selle all.»

Alli rääkis, et tema elu muutus, kui ta 12-aastaselt uus ja hoolitsev kasupere tema adopteeris. 19-aastasena sõlmis ta lepingu Tottenham Hotspuriga. Esimesed hooajad olid Allile väga edukad ja temast räägiti Inglismaal kui järgmisest suurest tähest. 

Viimased aastad on 27-aastasele mängijale väga rasked ja ta pole eriliselt jalgpallimaailmale silma paistnud. 2021. aastal liitus Alli Evertoniga, lõppenud hooajal saadeti ta laenule Istanbuli Besiktase klubisse.

Gary Neville'i intervjuu Alliga:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles