Eesti spordisõpradele tuntud platvormi raskused jätkuvad (1)

Postimees Sport
Copy
Viaplay logo.
Viaplay logo. Foto: viaplay.com

Tuntud voogedastusettevõtte Viaplay Group on oodatust kehvemas seisus, selle aktsia langes neljapäeval 25 protsenti. Spordialade kajastamise õigused võivad olla teistele konkurentidele saadaval.

Stockholmi börsil noteeritud ettevõte andis juuni alguses infot teise kvartali tulemuste kohta. Viaplay Group (endise nimega Nordic Entertainment Group, NENT) oli 21-26 miljonit eurot kahjumis. Sel ajal hinnati, et kogu aasta majandustulemus jääb kahjumisse.

Poolteist aastat tagasi saavutatud hinnatipust langes juuni alguseks ettevõtte aktsia üle 80 protsendi. Aktsia langes neljapäeval veel 25 protsenti, pärast seda kui ettevõte oli eelmisel õhtul teatanud, et võetakse tagasi selle aasta prognoos, mida alles kuu aega tagasi korrigeeriti.

«Neil oli klassikaline üleinvesteerimine. Saagikus oli oodatust väiksem ja see viib tuleviku ümberhindamiseni. Väljaandes mainitud sisu kärpimine võib tähendada näiteks püüdeid lõpetada juriidilisi lepinguid, edasist müüki, laiemat litsenseerimist või tootmise sunnitud vähendamist mõnel turul,» rääkis väljaandele Iltalehti üks kogenud telesektori tegija.

Viaplay laienes hiljuti veel laialdasemalt üle maailma. Nüüd on ettevõte oma tegevust teatud riikides vähendamas. Spordi kajastamisõigused võivad olla saadaval konkurentidele teatud tingimustel. Igas lepingus on klauslid võimaliku edasimüügi kohta. Kõigi õiguste müük või litsenseerimine ei pruugi olla aga võimalik.

Viaplay on juba andnud litsentse teatavate spordialade teleõigustele, näiteks FIS-i talispordile ja NHL-ile.

Viaplay on Eesti spordisõpradele tuttav, kui näiteks Inglismaa jalgpalli kõrgliiga ja F1-sarja kodu. Lisaks näidatakse seal meie meeste jalgpallikoondise mänge.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles