Ukrainlanna Wimbeldoni muinasjutt sai läbi, tšehhitar tegi ajalugu

Postimees Sport
Copy
Markéta Vondroušová ja Elina Svitolina
Markéta Vondroušová ja Elina Svitolina Foto: AP / Scanpix

Tšehhi tennisist Markéta Vondroušová (WTA 42.) alistas 13. juulil Wimbledoni tenniseturniiri poolfinaalis ukrainlanna Elina Svitolina (WTA 76.), saades slämmiturniiri ajaloo esimeseks asetuseta naiste üksikmängu finalistiks.

Mängijad vahetasid geimivõitusid kuni seisuni 2:2, mil tšehhitar vastase servi murdis. Seejärel kaotas ta enda pallingugeimi, kuid vastas taas murdega ning võitis järgnevad kaks geimi, realiseerides sellega avasetis 6:2 võidu.

Teises setis võitis Vondroušová neli esimest geimi, mille järel vastas ukrainlanna omakorda kolme geimivõiduga. Sellest aga ei piisanud ja tšehhitar võttis esimese matšpalliga 6:3 setivõidu ning pileti Wimbledoni slämmiturniiri finaali.

Tšehhitar tegi ajalugu, sest tegemist oli profitennise  ajaloos (alates 1968. aastast) esimese korraga, kui naiste üksikmänguturniiril on asetuseta mängija finaali jõudnud. Ajalugu oleks teinud mõlemad sportlased, sest nii Vondroušová kui ka Svitolina läksid turniirile asetuseta.

Tšehhitar lõi neli serviässa, Svitolina ei löönud ühtegi ässa. Vondroušová tegi kohtumises 22 äralööki ukrainlanna üheksa vastu. Tšehhitar võitis esimeselt servilt punkti 74-protsendilise eduga, ukrainlanna võitis punkti vaid 48-protsendilise tõhususega.

Vondroušová astub finaalis vastamisi Ons Jabeur - Arina Sabalenka paari võitjaga, kes mängivad 13. juuli õhtul. Vondroušova on varasemalt slämmiturniiril finaali jõudnud vaid ühe korra 2019. aastal Prantsusmaa lahtistel, kus viimase alistas Ashleigh Barty.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles