Selgus kahekordse olümpiavõitja ja Putini sõbra asukoht (2)

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Jelena Isinbajeva
Jelena Isinbajeva Foto: Imago/ScanPix

Kahekordse olümpiavõitja, kolmekordse maailmameistri ja Putini sõbra Jelena Isinbajeva asukoht on selgunud. Hispaania väljaanne El Digital Sur kirjutas, et Isinbajeva viibib praegu Kanaari saartel. 

Seda kinnitavad ka Hispaania väljaanded Tenerife Weekly ja DailyBeast.

Teadaolevalt reisis Isinbajeva Kanaaridele 30. mail Türgist saabunud kaubalennuga. Sellest ajast alates elab ta koos abikaasa Nikita Petinoviga ja nende kahe lapsega saare lõunaosas luksuskorteris.

Uudis on levinud ka Venemaale, kus riigiduuma esindaja ja endine kiiruisutaja Svetlana Žurova tahab kõigepealt Isinbajevaga rääkida, enne kui usub, et ta on kolinud.

«Ma ei tea, kas see juhtus või mitte. Temast on palju lugusid. Võib-olla läks ta koos lapsega paariks nädalaks puhkusele, sest praegu on ju suvi,» kommenteeris Žurova Championati sõnul.

Isinbajeva ja Vladimir Putin on head sõbrad. Endine teivashüppaja oli 2012. aasta presidendivalimistel Putini usaldusisik ja liitus 2017. aastal Aleksandr Ovetškini asutatud PutinTeamiga. Lisaks sellele mängis Isinbajeva olulist rolli Venemaa põhiseaduskomisjonis, mis muutis 2020. aastal riigi põhiseadust, et Putin saaks veelgi kauem võimul püsida. Isinbajeva sõlmis 2015. aastal Venemaa armeega viieaastase lepingu.

Heategevusorganisatsiooni The European Resilience Initiative Center asutaja ja Ida-Euroopa eksperdi Sergei Sumlennõi sõnul on Isinbajeva Venemaa armee major ja Venemaa kaitseministri Sergei Šoigu lemmik.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi keelas Isinbajeval riiki sisenemise 50 aastaks. Zelenskõi kehtestas Isinbajeva suhtes sõja toetamise eest sanktsioonid, mis takistavad tal riiki reisida. Samuti külmutati venelanna varad Ukrainas.

Isinbajeva tohib jätkata tööd Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) sportlaste komitee liikmena. ROK uuris Isinbajevat märtsist juunini võimalike sidemete tõttu Venemaa sõjaväega.

ROK otsustas aga, et karjääri jooksul palju medaleid võitnud Isinbajeva võib jätkata soomlase Emma Terho juhitud komitee liikmena.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles