Kas Belgia imemees peab Touril Pariisini vastu?

Ville Arike
, reporter
Copy
Jasper Philipsen tõstab üles neli sõrme, tähistamaks neljandat etapivõitu tänavusel Tour de France’il.
Jasper Philipsen tõstab üles neli sõrme, tähistamaks neljandat etapivõitu tänavusel Tour de France’il. Foto: BENOIT TESSIER/Reuters/Scanpix

Aasta tähtsaimal velotuuril Tour de France jagavad suure esikoha ära küll taanlane Jonas Vingegaard ja sloveen Tadej Pogačar, kuid lisaks nendele püsivad pilgud kolmandalgi mehel. Sprinteritele sobivaid etappe üha võidab belglane Jasper Philipsen.

Kolmapäeval jõudis Philipsen juba neljanda etapivõiduni sel tuuril. Ning kui kolmel esimesel korral aitasid teda edukalt kaaslased tiimist Alpecin-Deceuninck, siis eile lõpus enam nende abi kasutada ei saanud. Ent Philipsen jõudis sellele vaatamata esimesena lõpujoonele.

«Ta on osav kutt ja näeb hästi platsi, et kus leidub vaba ruumi. Lisame asjaolu, kui rahulikult ta kolmapäeval viimasel 500 meetril sõitis. Ta tegi oma töö briljantselt, tegutses adekvaatselt ehk langetas õigeid otsuseid. See tähendab, et ta on väga heas vormis ega olnud viimasel kilomeetril nii-öelda punases. Kui oled punases, ei suuda sa õigeid otsuseid langetada,» alustas Eesti kõigi aegade paremaid rattureid, 1999. aasta Touril etapi võitnud ja nädal aega kollast liidrisärki kandnud Jaan Kirsipuu Philipseni edu saladuste avamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles