Eesti korvpallinoored said suure kaotuse, ellujäämisvõitlus jätkub

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Aleksander Tassa (12)
Aleksander Tassa (12) Foto: fiba

Eesti U20 korvpallikoondis jätkas Heraklionis peetavat EM-i A-divisjoni turniiri 62:83 kaotusega Sloveenia eakaaslaste vastu. Eesti jätkab mänge kohtadele 13.-16., järgmiseks aastaks A-divisjoni püsima jäämiseks tuleb mõlemad allesjäänud kohtumised võita.

Juba pärast esimest veerandaega oli Eesti 19:22 kaotusseisus ja poolajapausiks kasvas vahe juba 12 puntki peale. Kolme veerandi järel oli Eesti taga juba 49:66. Neljandal veerandil vähendas Eesti vahe korraks alla kümne punkti, kuid seejärel jooksis Sloveenia taas eest.

Eesti resultatiivseim mängija oli 17 punktiga Aleksander Tassa, kelle üheksast kaugviskest kukkusid viis sisse. Gregor Kuuba tõi 13 punkti ning 8 lauapalli, Karl Markus Poomi arvele jäi 8 silma, 6 lauapalli ja 4 söötu. Sloveenide parim oli Urban Klavzar, kes tõi 21 punkti. Eesti korvpallurid olid kimpus pallikaotustega, kui eestlased tegid koguni 23 pallikaotust vastaste 12 vastu. 

A-divisjoni püsima jäämiseks on Eestil vaja vältida 16 võistkonna seas kolme viimast kohta. Selleks peab Eesti esmalt laupäeval võitma tänase Hispaania ja Horvaatia mängu kaotajat ning pühapäeval ka 13.-14. koha matši.

Tasub meenutada, et Alar Varraku tüüritav tiim peab hakkama saama liidri Henri Veesaareta, kes väänas teises mängus hüppeliigest. Tänast mängu Sloveeniaga ei saanud lõpetada ka teine eesliinimees Kaspar Sepp, kes vigastas teise veerandaja keskel jalga.

Meie noored jätkavad heitlust kohtadele 13.-16. Eesmärgi täitmiseks ehk A-divisjoni püsimajäämiseks tuleb vältida kohta viimase kolme seas. 

Järgmine mäng peetakse Horvaatia eakaaslastega 15. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles