Jelena Välbel on FISi arutamistest kõrini: mind ei huvita see enam! (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe.
Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe. Foto: Tairo Lutter

Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe andis hiljuti kodumaal väljaandele Championat pika intervjuu, kus talt uuriti viimase küsimusena ka rahvusvahelise suusaliidu (FIS) tegevuse kohta.

Nimelt võttis FIS mai lõpus vastus otsuse, et Venemaa ja Valgevene sportlased ei saa ka tuleval hooajal rahvusvahelistel võistlustel kaasa teha.

Küll kavatseb FIS agressorriikide esindajatega sügisel maha istuda, et arutada tingimusi, mida täites saaksid nende atleedid taas rahvusvahelisele areenile naasta. 

Kuigi läänemaailma teevad sellised teated ärevaks, siis, nagu selgub, pole need just mesi ka venelaste mokale.

«Nad võivad rääkida ükstaskõik kui palju. Mind ei huvita enam see. Las nad siis arutavad,» põrutas Välbe. «Olen 100 protsenti kindel, et midagi positiivset sellelt koosistumiselt ei tule.»

Varem on suusajuhid Rahvusvahelise Olümpiakomitee suunistele tuginedes vihjanud, et üheks venelaste naasmise tingimuseks oleks ilmselt neutraalse lipu all võistlemine. Seegi on midagi, mis Välbe ihukarvad püsti on ajanud. 

«Ma isegi ei taha midagi sellist arutada! Ma keeldun kategooriliselt igasugusest neutraalsusest,» meenutas Ilta-Sanomat Välbe märtsikuist väljaütlemist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles