Lappi kaardilugeja: Rally Estonia pole väga keeruline, eriti kui sa tuled Soomest

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Esapekka Lappi ja Janne Fermi stiilinäide.
Esapekka Lappi ja Janne Fermi stiilinäide. Foto: Hyundai Motorsport

Juba järgmisel nädalal kihutavad Rally1-autod Maarjamaa teedel, kui kavas on järjekordne Rally Estonia. Kui mõned sõitjad – khm, Sebastien Ogier, khm – siinsetest teedest ülemäära vaimustuses pole, siis Esapekka Lappi ja Janne Ferm nende sekka ei kuulu. 

«Rally Estonia pole väga keeruline ralli, eriti kui sa tuleb Soomest, kus oled nukkide ja hüpetega harjunud,» sõnas Lappi paarimees Hyundai pressiteenistusele.

«Kaardilugeja seisukohast on tegemist ralliga, mis koosneb pikkadest sirgetes, kus on mõned tihedamad osad, kuid needki tulevad tavaliselt järjest. Siinsed laiad teed on võrreldes Sardiinia ja Portugali omadega võrdlemisi lihtsad,» jätkas ta.

Janne Ferm.
Janne Ferm. Foto: Hyundai Motorsport

«Meie jaoks on Eestis suurim väljakutse lõikekohtade leidmine: see on üldjuhul ka see, millele sõitjad ja kaardilugejad recce (rajaga tutvumise – K.J.) ajal enim tähelepanu pööravad. Suurim erinevus Eesti ja teiste rallide vahel seisneb selles, et siinne võidukihutamine on väga kiire ning osa hüppeid on kunstlikud.

Pinnas on samamoodi tegelikult keeruline: liiv ei ime nii palju vett, nagu oleme harjunud, mistõttu ujutas eelmise aasta punktikatse korralikult üle. Laias laastus on see meie kodurallile sarnane, kuid Soome teed on ehk veidi liivasemad,» lõpetas Ferm.

Lappi ja Ferm on tänavu Hyundai roolis näidanud väga head kiirust, lõeptades Horvaatias ja Portugalis kolmandana ning Itaalias teisena. Tegelikult võitlesid nad esikoha pärast ka Mehhikos ja Keenias, kuid seal ei õnnestunud neil lõpuni välja kõrges mängus vastu pidada. Seetõttu leiab nad MM-sarjas samuti alles kuuendalt kohalt 69 punktiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles