Tugi edenes mängeldes U23 EMil lõppvõistlusele, kaks eestlast jäid esimesena joone alla

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Gedly Tugi.
Gedly Tugi. Foto: Mihkel Maripuu

Kui Eesti kergejõustikusõprade tähelepanu Soomes Espoos toimuval U23 EMil on koondunud medalikursil liikuva seitsmevõistleja Pippi Lotta Enoki peale, siis paralleelselt on täna võistlusttules veel neli eestlast.

Tänavu mitu korda isiklikku rekordit parandanud ja tippmargi 60.65 peale viinud odaviskaja Gedly Tugi täna küll 60 meetri joont ei ületanud, kuid seda polnud vajagi.

Avakatse 59.99 oli niigi kolm ja pool meetrit üle kvalifikatsiooninormi (56.50) ning aitas eestlanna muretult lõppvõistlustele. Tugist kaugemale suutsid kvalifikatsioonis oda visata vaid kreeklanna Elina Tzengko (61.52) ja soomlanna Anni-Linnea Alanen (60.37).

Naiste odavise.
Naiste odavise. Foto: Kuvatõmmis

Valusalt jäi lõppvõistluse ukse taga aga kõrgushüppaja Lilian Turban. Tänavu seitsmel puhul 1.82st üle lennanud ning tippmargi 1.87-ni viinud Hawaii ülikooli tudeng piirdus sel korral rekordist kümme sentimeetrit madalama tulemusega.

1.77st aga lõppvõistlusele pääsemiseks ei piisanud, selleks tulnuks üle minna ka 1.81st.

Naiste kõrgushüpe
Naiste kõrgushüpe Foto: Kuvatõmmis

Valusalt läks ka tõkkesprinter Kenro Tohteril. Vahepeal sportimisest pausi teinud, ent nüüd armastatud ala juurde naasnud ning tippmargi 14.08ni viinud välejalg oli oma eeljooksus 14,26ga neljas. Kuigi automaatset kohta poolfinaalis see ei taganud – otse said edasi vaid kaks parimat – jäi Tohter istuma õnneliku kaotaja toolile. 

Kuni viimase eeljooksuni hoidiski ta edasipääsukohast kinni, ent siis puksis prantslane Kenny Fletcher (14,13) meie sprinteri esimesena joone alla. 

Meeste tõkkesprint
Meeste tõkkesprint Foto: Kuvatõmmis

Õhtuses programmis astub võistlustulle veel ka teivashüppaja Eerik Haamer, lisaks selgub siis lõplik tõde Pippi Lotta Enoki medalijahi osas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles