Tippkorvpalluril pole Venemaa sõda finantseeriva firma raha vastu midagi

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Thomas Heurtel.
Thomas Heurtel. Foto: Maksim Konstantinov/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Venemaa korvpalliklubi Peterburi Zeniti suursponsor on riiklik gaasifirma Gazprom, kelle toodete müük aitab diktaator Vladimir Putinil rahastada sõjakäiku Ukrainas.

Prantsusmaa tippkorvpalluril Thomas Heurtelil pole Gazpromi raha vastu aga midagi. Mängujuht liitus Zenitiga mullu ning nüüd andis klubi kodulehe vahendusel teada, et 34-aastane rünnakute dirigent sõlmis uue kahe aasta pikkuse lepingu.

Debüüthooajal Venemaal käis Heurtel VTB Ühisliiga raames väljakul 40 korral ning viskas keskmiselt 13 punkti ja andis 8,1 resultatiivset söötu. Novembris kohtumises Samara vastu püstitas ta 16 tulemusliku passiga liiga rekordi. Zenit lõpetas hooaja neljandana, Gallia kukk valiti aasta uustulnukaks.

Venemaal mängimine toob küll Heurtelile sisse palju raha, aga lisaks agressorriigis olemisele on sel ka teine varjukülg: pallur ei võitle koha eest Prantsusmaa koondises, kuna sinna ei võeta Venemaal mängivaid korvpallureid.

Enne Venemaale siirdumist esindas 189 cm pikkune Heurtel Hispaania suurklubi Madridi Reali, kuid lahkus sealt tüliga, sest tiim polnud rahul tema suhtumise ja ebaprofessionaalsusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles