Vallimäe tegutsemiskeelu piire kompavast Mehis Virust: tegemist on provokatsiooniga (6)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mehis Viru.
Mehis Viru. Foto: Eero Vabamägi

Selle aasta veebruaris suure skandaali saatel tähtajatu tegutsemiskeelu teeninud kergejõustikutreener Mehis Viru on taas negatiivselt esile tõusnud. Märtsis 60. sünnipäeva tähistanud Viru jälgis Eesti sportlaste võistlemist Soomes toimuvatel U23 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel ning väidetavalt jagab ka juhtnööre. Eesti Antidopingu ja Spordieetika Sihtasutuse (EADSE) juhatuse liige Henn Vallimäe sõnul on tegemist provotseeriva käitumisega ja suureks õppetunniks kogu Eesti spordile.

Neljapäeval avaldas Õhtuleht, et Viru oli kolmikhüppevõistluse ajal treenerist abikaasa Kersti Viru kõrval ja pärast igat Eliise Anijala katset selgitas ta oma naisele soorituse tehnilisi nüansse, pärast mida suhtles too oma hoolealusega. Tegemist on JOKK-süsteemiga, sest enda abikaasaga rääkimine on Mehis Virule loomulikult lubatud.

EADSE juhatuse liige Henn Vallimäe tõdes, et sääraseid juhtumeid pole Eesti spordis varasemalt olnud ning seetõttu pole kerge ka nendega tegelemine. Vallimäe teatel võinuks antud pretsedendi puhul võtta õppust dopingumaailmast, kus reeglid selgelt paigas.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles