Üks edukas katse jäi Eesti kergejõustikutalenti lahutama EM-medalist

Karl-Joosep Küngas
Copy
Marleen Mülla.
Marleen Mülla. Foto: Tairo Lutter

Soomes Espoos jätkuvatel kergejõustiku U23 EMil saavutas Eesti teivashüppaja Marleen Mülla viienda koha.

Teivashüppe finaalile läks Rakverest pärit Mülla vastu ühe medalisoosikuna. Kui vaadata stardinimekirja, siis oli eestlanna tänavu USAs püstitatud tippmark 4.55 parim. Sama oli suutnud ainult prantslanna Marie-Julie Bonnin. Hooaja parimaid arvesse võttes oli Mülla koguni esikohal.

Mülla alustas võistlust kõrgusel 4.00, kus avakatsel kohe eksimus tuli. Teisel katsel lendas eestlanna kõrgusest kindlalt üle ning tema võistlus sai jätkuda.

Kõrgustel 4.15 ja 4.30 vajas Mülla ainult üht katset ning sellega kerkis ta hoobilt medalimängu. Kõrgusele 4.40 läks eestlanna vastu teiselt positsioonilt.

Kahjuks ei õnnestunud Müllal 4.40-st kahel katsel edukalt üle saada. Kuna kolm konkurenti olid sellest kõrgusest juba avakatsel jagu saanud, siis jättis Mülla enda viimase võimaluse 4.45 peale. Kahjuks ei õnnestunud Soomes sellest ikkagi jagu saada ning nõnda tuli leppida viienda kohaga.

Kuldmedali sai kaela Bonnin, kes alistas ainsana kõrguse 4.50, mis tähistas prantslanna hooaja tippmarki. Hõbeda ja pronksi jagasid vastavalt belglanna Elien Vekemans ja norralanna Kitty Friele Faye. Seejuures piisas pronksi võitmiseks kõrgusest 4.40.

EMil oli täna võistlustules veel neli eestlast. Naiste 200 meetri jooksus püstitas isikliku rekordi Ann Marii Kivikas, kes läbis distantsi ajaga 23.47. Sellest piisas, et üheksanda ajaga poolfinaali jõuda. Meeste 200 meetri jooksus saavutas 21.58-ga 31. koha Robin Sapar. Esimesena ja viimasena oli võistlustules kümnevõistleja Rasmus Roosleht, kes hoiab pärast avapäeva 4087 punktiga seitsmendat positsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles