MM-hõdeda alistanud Mäe jäi Budapestis esimesena poodiumilt välja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Epp Mäe
Epp Mäe Foto: Tairo Lutter

Ungaris Budapestis toimuval UWW rankingu turniiril jõudis Epp Mäe pronksimatši, kus tuli kaotust tunnistada.

Tunamullune Euroopa naistemaadluse raskekaalu (-76 kg) meister Epp Mäe alustas Budapestis turniiri kaheksandikfinaalist. Seal läks ta vastamisi sakslanna Francy Rädeliga. Eestlannal ei tekkinud kordagi probleeme Saksamaa maadleja alistamisega ning tema võidunumbriteks olid 6:2.

Veerandfinaalis seisis Mäele vastu mulluse MMi hõbemedalist Samar Ibrahim Hamza. Kui mullu jäi eestlanna Hamzale MMi poolfinaalis 2:3 alla, siis sedapuhku näitas Mäe võimu ning teenis 8:2 võidu. Edasi ootas poolfinaalis Eesti edukaimat naismaadlejat hiinlanna Qiandegenchagan Qiandegenchagan.

Hiina maadleja vastu alustas Mäe matši edukalt, kui haaras nupuheitest 4:0 eduseisu. Veel poolteist minutit enne matši lõppu oli eestlanna 4:3 juhtimas, ent hiinlanna teenis otsustavatel hetkedel kaks silma ning teenis 5:4 võidu.

Kolmanda koha kohtumises haaras Mäe initsiatiivi USA maadleja Yelena Makoyedi vastu, kui läks 6:0 juhtima. Näis, et kõik läheb Eesti maadleja tahtmist mööda, ent Makoyedi tegi võimsa tagasituleku ning võitis hoopis ise kohtumise 9:6. Nõnda jäi Mäe Budapestis poodiumilt välja. 

Pühapäeval alustab võistlusi kreeka-rooma maadluse raskekaalus Heiki Nabi, kes kohtub 1/8-finaalis soomlase Elias Kuosmaneniga. Samuti on võistlustules Andreas Välis, kes on kehakaalu -87 kg avaringis vaba ning kohtub siis paari Marcel Sterkenburg (Holland) ja Matej Mandic (Horvaatia) võitjaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles