BLOGI Noor Alcaraz alistas viiesetilises heitluses kogenud Djokovici ja krooniti Wimbledoni võitjaks (5)

Toimetas Ville Arike
Copy
Carlos Alcaraz langeb murule pärast Novak Djokovici alistamist ja esmakordset Wimbledoni turniiri võitmist.
Carlos Alcaraz langeb murule pärast Novak Djokovici alistamist ja esmakordset Wimbledoni turniiri võitmist. Foto: GLYN KIRK/AFP/Scanpix

Kaks nädalat kestev Wimbledoni tenniseturniir kulmineerus meeste üksikmängu finaaliga, kus maailma esireket Carlos Alcaraz alistas Suure slämmi turniiridel rekordilised 23 esikohta saanud Novak Djokovici 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4. Postimees tegi mängust otseblogi.

Enne mängu:

Tegemist on klassikalise vana ja uue põlvkonna vastasseisuga. 36-aastase serblase Djokoviciga aastaid heidelnud suurtest konkurentidest on šveitslane Roger Federer tippspordist loobunud, hispaanlane Rafael Nadal aga ei saa võistelda vigastuse tõttu.

Nadali kaasmaalane Alcaraz võitis mullu oma esimese Suure slämmi turniiri, USA lahtised. Kuid tähelepanuväärne on asjaolu, et seal ei saanud osaleda Djokovic, sest teda ei lubatud Covidi-vaktsineerimatuse tõttu riiki. Suur edu teistel võistlustel on aga aidanud 20-aastase Alcarazi ATP edetabeli esinumbriks. Ent nüüd käib lisaks kõigele muule mäng ka edetabeli esikoha peale.

Djokovic alistas Wimbledoni poolfinaalis itaallase Jannik Sinneri 6:3, 6:4, 7:6 ja jõudis 35. korda Suure slämmi turniiridel üksikmängu finaali – seegi tähistab rekordit. Ameeriklanna Chris Evert mängis eelmisel sajandil 34 finaalis.

Djokovic üritab välja mängida karjääri esimest kalendriaasta Suurt slämmi, tänavu võidutses ta juba nii Austraalia kui ka Prantsusmaa lahtistel. Pariisi poolfinaalis astus talle seejuures vasta Alcaraz ning vanem mees jäi peale 6:3, 5:7, 6:1, 6:1. Omavaheliste mängude seis on 1:1, sest eelmise aasta Madridi Masters–turniiri poolfinaalis võitis Alcaraz.

Nüüd Wimbledonis jõudis Alcaraz esikohamatšini kindla 6:3, 6:3, 6:3 võiduga maailma kolmanda reketi, venelase Daniil Medvedevi üle. Varem on hispaanlastest Wimbledonis finaali jõudnud lisaks Nadalile ka Manuel Santana, ent tema suutis seda rohkem kui pool sajandit tagasi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles