Kergejõustikutalent ei suutnud EMil hotellituppa astudes enda kõrvu uskuda

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Talea Prepens.
Talea Prepens. Foto: IMAGO/BEAUTIFUL SPORTS/Olaf Rellisch

Saksamaa sprinter Talea Prepens sai Espoos toimuval U23 kergejõustiku EMil hotellituppa astudes šoki, kuid seda heas mõttes.

Nimelt ööbib Saksamaa koondis Tapiola Garden hotellis, mis jahmatas Prepensit, kui tegelikult ka teisi sakslasi, oma roheluse ja vaikusega. 

«Mitmelgi pool on meie hotellid asunud suurte tänavate ääres, mistõttu pole mul olnud võimalik müra tõtta aknaid lahti teha. Ma magan aga paremini, kui aknad on lahti ja tuba jahedam. Vaikus on äärmiselt oluline, kuna see võimaldab mul paremini taastuda. Siin on aga lausa erakordselt vaikne,» lausus rahulolev Prepens väljaandele Iltalehti.

Lisaks hotellitoa vaikusele on sakslanna käinud nautimas ka juba lähipiirkonna parke ja rohelust. «Siin on imeilus: see maastik, vesi, puud. See piirkond on tõesti imeilus,» lausus ta.

Idüllilised olud on aidanud Prepensit võistlustel: täna hommikul toimunud naiste 200 meetri poolfinaalides oli ta 23,51ga enda jooksu kiireim.

Õhtuses finaalis tuleks sakslannal, kelle isiklik rekord on 23,15, endast ilmselt aga veel rohkem välja pigistada, kuivõrd kaheksa finalisti tippmarkide võrdluses on ta alles seitsmes. Peamiseks kullapretendendiks peetakse itaallannat Dalia Kaddarit - rekord 22,64 - kes võitis esimese poolfinaaljooksu 23,77ga.

***

Täiendatud: Prepens näitas õhtuses finaalis sajandiku võrra kehvemat minekut: 23,52 jättis ta sel korral esimesena medalita. Poodiumile tõusid belglanna Delphine Nkansa (23,31), ungarlanna Boglarka Takacs (23,33) ja kreeklanna Polyniki Emmanouilidou (23,41). 

Naiste 200 m jooks.
Naiste 200 m jooks. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles