Nädalavahetusel selgusid Eesti meistrid purjetamises kahepaatidel

Kai Kallas
, Autor
Copy

Neljapäeval alguse saanud Tallinn Race on traditsiooniliselt Merepäevade programmi osa. Nii paistab muidu kauge spordiala inimestele maal paremini välja. Lennusadamas toimunud võistlusel osales kokku viies erinevas paadiklassis 48 võistluspaati.

Kõigil neljal päeval võistelnud 29er grupi sportlasteled said kirja 14 võistlussõitu. Esikoha võitsid neljateistkümnest sõidust kümnel korral sõiduvõidu võtnud Tallinn Jahtklubi meeskond koosseisus Maria Aleksandra Vettik ja Juta Koov. Teise koha saavutasid sama klubi sportlased Maru Reiter ja Villem Väiku keda lahutas esikohast 13 punkti. Pronksmedalid riputati kaela samuti Tallinna jahtklubi sportlastele Ann Carolin Victoria Vürstile ja Kertu Külaotsale.

Olümpiaklassi paadil 49er panid oma paremuse maksma Eesti-Soome meeskond Juuso Roihu ja Lasse Lindell. Roihu-Lindell tandem võitisid kõik seiste võistlussõidutu, jättes teise koha saavutanud Jyrki Järvi ja Lenart Kivistik meeskonna nelja punktiga seljataha. Kolmandale kohale tuli Tõnis Haavel ja Eerika Luka meeskond.

Eesti meistritiitlile võistlesid veel sportlased RS Feva paatidel.

Oma paremuse panid maksma Pärnu jahtklubi sportlased Laura Marii Taggu ja Sharon Peetrimäe edestades Uku Kuuse Purjespordikooli sportlasi, teisele kohale tulnud Miia Maria Lipmäed ja Sandra Sinimäed. Samasse klubisse läks ka Anna Altrovi ja Rael Nelis Etsi pronksmedalid.

Võistluse kõige suurem paadiklass osalejate arvu mõttes oli Optimist, kokku 19 sportlast.

Kuld ja hõbemedal läksid Tallinn Jahtklubi kasvandikele vastavalt Mihail Dikarevile ja Lene Joeverele. Kolmanda koha saavutas Uku Kuuse Purjespordikoolis õppiv Lukas Krabi.

Hansa 303 paadiklassis võistles 6 sportlast. Lisaks Eestile olid esindatud ka Läti ja Leedu.

Esikoha saavutanud Kristo-Adam Priks Kalevi Jahtklubist edestas ühe punktiga klubikaaslasi Peep Krusbergi ja kolme punktiga kolmandaks tulnud Alo Ansmanni. Monika Kisand, Läti sportlane Aleks Kirsteins ja Leedu purjetaja Aiste Krušinskaite said kõik võrdse arvu punke ja jäid võrdsele positsioonile.

Suhteliselt keerulistes ilmaoludes toimunud võistlused panid sportlaste oskused ja kohanemisvõime proovile, kuni viimase võistluspäevani oli kõik veel võimalik ja endast tuli anda maksimum. Viimse päeva keerutav ja pagiline maatuul tõi välja tugevamatest tugevamad ja nii meistrid sel aastal selgusid.

Kõik tulemused: https://manage2sail.com/et-EE/event/58e7b02f-4d6a-4310-9206-d7eb493fedac#!/results?classId=Hansa303

Kõik pildid Tiit Aunastelt: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=Eesti.Jahtklubide.Liit&set=a.587341676879786

Võistluse peakorraldaja oli Tallinn Jahtklubi, toetasid Tallinna Linn ja Liviko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles