Tour de France'i liider on dopingujuttude üle õnnelik

Postimees Sport
Copy
Jonas Vingegaard
Jonas Vingegaard Foto: IMAGO / Sirotti / Scanpix

Jalgrattur Jonas Vingegaard rääkis Tour de France'i ajal levinud dopingujuttudest ja mõistab skeptilisust. Siiski on taanlasel olemas ka selgitus.

Vingegaard ja Tadej Pogačar peavad Tour de France'il tasavägist duelli. Kahe sportlase peaaegu igapäevased tippsaavutused tekitavad kõrvalvaatajates automaatselt kahtlusi varem krooniliselt dopinguga nakatunud jalgrattaspordis, mida mõistab isegi Vingegaard. «Kui aus olla, siis ma saan skeptitsismist täiesti aru,» ütles taanlane pärast pühapäevast velotuuri 15. etappi väljaandele AFP.

«Ma arvan, et me peame olema skeptilised just minevikus juhtunu tõttu. Muidu juhtuks see uuesti. Seetõttu mõistan kõiki selliseid muresid. Mina võin öelda, et ma ei tarvita midagi.»

Vingegaardi kohal seisvad küsimused tulenesid asjaolust, et velotuuri tippratturid olid sel aastal sõitnud teatud tõusud kiiremini kui 1990. ja 2000. aastate parimad sõitjad.

«Me oleme kiiremad, nii et mul on hea meel selle skeptitsismi üle. Paljud asjad on muutunud nagu näiteks toitumine ja treening,» lisas ta.

Tour de France'i üldarvestuses jätkab  endiselt liidrina Vingegaard, aga tema edu Pogačari ees pärast 15 etappi on kõigest kümme sekundit. Kolmandat kohta hoidev hispaanlane Carlos Rodriguez (Ineos Grenadiers) kaotab liidrile viie minuti ja 21 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles