Karistuseks jõuga sõjaväkke veetud Venemaa olümpiahõbe avas suu (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ivan Fedotov
Ivan Fedotov Foto: Matt Slocum

Venemaa hokikoondise väravavaht Ivan Fedotov pidanuks eelmise aasta suvel liituma NHLis mängiva Philadelphia Flyersiga. Selle asemel saadeti ta aga sundkorras armeekohustust täitma.

27-aastane Fedotov peeti mullu suvel, pärast Flyersiga lepingu sõlmimist, Peterburis jõusaalist lahkudes kinni ja talle esitati süüdistus sõjaväekohustuse eiramises.

Kõigepealt viidi mees sõjaväe värbamiskeskusesse, kuid transporditi sealt peagi haiglasse. Fedotov ei tundnud ennast hästi ja tema advokaat ning vanemad ei saanud teda külastada. Väidetavalt anti Fedotovile ravimeid, mille koostisest ta ei olnud teadlik. 

Lõpuks asus väravavaht ikkagi sundkorras mereväe koosseisus ajateenistusse ja viidi Novaja Zemlja saarele, kus Nõukogude Liit tegi kunagi tuumapommikatsetusi. Sealt sai ta priiks alles nüüd. 

Kuigi Flyers loodab jätkuvalt, et Pekingi olümpiahõbe nendega liituks – on ju mängumehel klubiga kehtiv leping –, ei tundu see ülemäära tõenäoline arvestades, et Moskva CSKA hõiskas välja, et väravavaht tõmbab tuleval hooajal selga hoopis nende särgi. 

Tutvustaval pressikonverentsil uuriti Fedotovilt ka tema armeeteenistuse kohta.

«Kuidas ma ennast viimase aasta jooksul tundsin? Mida saab üks hokimees õigupoolest tunda, kui tal kästakse marssida? Ma lihtsalt lugesin järjest päevi, ilma ühegi emotsioonita. Ma lihtsalt ootasin ja lootsin, et see saab läbi. Seal olles ongi sul kaks varianti: kas püstipäi lahkuda või kokku variseda,» vahendab Championat mehe sõnu.

Kui talt küsiti, miks ta ei üritanud armeeteenistusest mööda nihverdada, lisas Fedotov: «Seadus on seadus, seda tuleb täita.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles