Saatus või käpardlikkus? Kaks korda Tour de France'il kukkunud rattur sattus avariisse ka puhkepäeval

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Maxim Van Gils tänavuse Tour de France'i 13. katsel, kus ta tuli üle finišijoone teisena.
Maxim Van Gils tänavuse Tour de France'i 13. katsel, kus ta tuli üle finišijoone teisena. Foto: Jasper Jacobs/Belga via ZUMA Press/Scanpix

Vanarahvas ütlevat ikka, et ega kaks kolmandata jää. Omaette küsimus on, kas see alati ka hea on...

23-aastase Maxim van Gilsi jaoks algas kõik Tour de France'i teisel katsel, kui ta õnnetult kombel asfaldile prantsatas ja naha korralikult marraskile tõmbas. Õige spordimehena istus ta aga tagasi sadulasse ning jätkas sõitmist. 

Teist korda tuli tal Prantsusmaa teekvaliteediga lähemat tutvust teha 14. katsel: ka siis pühkis belglane tolmu räbaldunud riietelt ning naasis sadulasse. 

Eile oli van Gilsil võimalik hinge tõmmata, kuna velotuuril oli puhkepäev. Et niisama käed rüpes istumisest mitte lolliks minna, otsustas ta aga isaga Le Bettexi linna lähedal ühe kerge rattatiiru teha. 

See lõppes aga õnnetult, kui nad papaga koos allamäge lõigul kaubikuga kokku põrkasid.

«Õnneks Maxim ühtegi luud ei murdnud,» andis Lotto-Dstny võistkonna arst Peter Plessers meediale teada. «Ta õlg on küll valus, aga kõik luud on terved. Maxim soovib jätkuvalt sõita ning velotuuri Pariisi lõpetada. Mõistagi pole olukord ideaalne, kuid tema lõpetamissoov on tugev ja näitab, kui sihikindla sõitjaga on tegemist.»

Van Gilsi isal nõnda hästi ei läinud, tema murdis kokkupõrkes randme. 

Prantsusmaa velotuuri lõpuni on jäänud veel kuus etappi ning van Gils hoiab üldarvestuses 55. kohta. Kollast liidrisärki kannab taanlane Jonas Vingegaard, kelle edu sloveen Tadej Pogacari ees on kümme sekundit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles