Venemaa spordiminister: see, kui meie sportlased peavad hümni ja liputa võistlema, on diskrimineerimine (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Hallipäine Oleg Matõtsin esiplaanil
Hallipäine Oleg Matõtsin esiplaanil Foto: NATALIA KOLESNIKOVA

Venemaa spordiminister Oleg Matõtsin usub endiselt, et nende sportlased saavad 2024. aasta Pariisi suveolümpiast osa võtta.

«Võimalused on endiselt olemas,» sõnas Matõtsin kodumaal peetud konverentsil meediale. «Oleme rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK), Venemaa olümpiakomitee ja ülejäänud rahvusvaheliste partnerite ehk teiste riikide alaliitudega pidevas dialoogis.

Mõni alaliit, nagu te teate, on meie sportlasi juba ka rahvusvahelistele võistlustele kutsunud. Paraku on neil tulnud seal osaleda oma lipu ja hümnita – oleme seda alati diskrimineerivaks pidanud,» vahendab TASS tema öeldut.

Eelmisel nädalal kritiseeris Matõtsin tugevalt ROKi otsust mitte saata venelastele Pariisi mängude ametlikku kutset. Nüüd lisas spordiminister, et Venemaa sportlased ja treenerid ei kavatse ealeski mingitele neutraalsusdokumentidele alla kirjutada.

«Meile on ainus vastuvõetamatu tingimus [olümpiale pääsemisel] kirjutada alla  mingile deklaratsioonile, kus meil tuleks kritiseerida oma riigipea sõjalist erioperatsiooni. Meie treenerid ja sportlased ei tee seda iialgi,» lausus ta resoluutselt.   

ROK andis märtsis välja soovituse, et Venemaa ja Valgevene sportlased võiksid rahvusvahelisele spordiareenile naasta, kui nad tõestavad, et neil puuduvad igasugused sidemed agressorriigi võimuladviku ja sõjaväega. Mõni alaliit ongi selle peale neid võistlema lasknud.

Millal langetab ROK Venemaa ja Valgevene küsimuses olümpiaotsuse, pole nad veel avalikult välja öelnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles