10 043 kaardihaid, nende seas ka üks eestlane, selgitasid 12 miljonile dollarile uue omaniku

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Võidumees Daniel Weinman.
Võidumees Daniel Weinman. Foto: WSOP.com

USAs Las Vegases toimunud pokkeri MMil ehk World Series of Poker Main Eventil ei saanud keegi vastu Daniel Weinmanile, kes viis endaga koju 12 miljoni USA dollari suuruse peaauhinna.

35-aastane Weinmann jättis selja taga 10 042 rivaali. Finaallauas tuli tal üle mängida kaasameeriklased Steven Jones ja Adam Walton. Parima eurooplasena lõpetas sakslane Jan-Peter Jachtmann neljandana.

Rekordilise 12 miljoni dollarilise peavõiduga turniiril astus üles ka eestlane Henri Käsper, kes platseerus 10 043 mängija seas 735. kohale, teenides seeläbi ka 27 500 dollarit auhinnaraha.

MMi auhinnafond oli kokku 93,4 miljonit dollarit. Turniirile pääsemise hinnaks, lisaks oskustele ja kutsetele, oli 10 000 dollarit. 

«Sõin ja jõin seal minagi... ja õnneks päris tühjade pihkudega ei jäänud,» kirjutas Käsper sotsiaalmeediasse postitatud tagasivaates. «Üle-eelmisel neljapäeval minu jaoks alanud võitlus päädis neljanda turniiripäeva teises pooles 735. kohaga, mis on põhimõtteliselt igati viisakas tulemus ning saadud auhinnaraha kattis lohutuseks ka kenasti kõik reisikulud.»

«See ei ole isegi maraton, see on miski raitratasepplik ultrasport, kus värskena peavad püsima nii vaim kui ka füüsis. Minu enda rutiini hulka kuulusid igapäevane ujumine ja hommikune sörk või vähemalt pikem jalutuskäik. Iga «tööpäev» kestis koos pausidega ca 14 tundi ning kokku kogunes nende päevade peale puhast mänguaega üle 36 tunni.

Muidugi jääb kripeldama, et minu jaoks viimaseks jäänud jaotuses ühe prantslase vastu olin olukorra eskaleerumise hetkel favoriit 98,1 protsendi suuruse võidutõenäosusega. Aga olgem ausad, eks ma olen prantsuse mängijate pealt viimase aasta jooksul ka omajagu kasu saanud ja väike revanš kulub neilegi vahepeal ära,» kirjutas Käsper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles