Krossiäss lubas naisele, et jätab ohtliku ala sinnapaika. Ta murdis lubadust ja suri

Postimees Sport
Copy
Leinaküünal
Leinaküünal Foto: Madis Veltman

Poola krossiüldsust tabas lein: Slovakkias Gelnicas toimunud enduro GP-etapil kustus 34-aastase Jaroslav Diro eluküünal

Diro armastas krossisõitu üle kõige, tegeledes sellega ühtekokku 19 aastat, kuid kui ta abiellus oma kauase kaasa Andreaga, lubas poolakas ohtliku ala sinnapaika jätta. Mees pidaski paar aastat sõna, kuniks naasis mullu taas tsikli selga.

Tänavu naasis ta ühtlasi ka rahvusvahelisele karussellile, võttes osa enduro MM-etappidest. Paraku jäi 30. juunil Gelnicas toimunud võistlus talle viimaseks. Nimelt kukkus Diro sõidu algusosas nõnda õnnetult, et krossiratas vajus suure hooga talle peale ja vigastas raskelt ta kaela. 

Diro viidi sündmuspaigalt küll kiiresti haiglasse, kuid arstidel ei õnnestunud tema elu päästa ning sitkel krossisõitjal tuli vigastustele alla vanduda. 

Diro naine Andrea meenutas nüüd intervjuus Nový Časile varalahkunud abikaasat. «Tal oli minevikus juba olnud üks tõsisem vigastus, kus sai peapõrutuse. Ütlesin talle seejärel, et ei soovi, et ta alaga enam tegeleks, kuna muretsen tema pärast. Mul oli lihtsalt sisimas halb tunne,» sõnas ta.

Kuigi loobumine polnud Dirole meele järele, otsustas ta siiski seda teha ning müüs isegi oma tsikli maha. Seda kuni eelmise aastani, mil motopisik taas võimust võttis. 

«See oli sel aastal tal alles teine start, järgmine olnuks plaanis Poolas. Tema suur kirg sai talle lõpuks saatuslikuks,» lausus leinav abikaasa. Nad saanuks 6. juulil tähistada neljandat pulma-aastapäeva...

«Olime koos 13 aastat, kuid meil pole lapsi. Enamik ei mõista, kui suur hoop see mulle on. Veetsime peaaegu terve elu koos, kuid nüüd on sellest kõigest alles lihtsalt mälestuste meri,» lõpetas Andrea. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles