Rovanperä vihub Rally Estonia eel vihmatantsu

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

Autoralli MM-sarja üldliider Kalle Rovanperä on sel nädalal peetava Rally Estonia eel enesekindel, aga lisaks ootab ta abi ilmataadilt.

Valitsev tšempion läheb Eestis kolmandat järjestikust võitu püüdma päris turvalisest seisust. Ta juhib üldarvestuses lähima jälitaja Elfyn Evansi ees 41 punktiga. Toyota meestele järgnev M-Spordi Pumaga kihutav Tänak kaotab 42 silmaga.

«Rally Estonia on üks mu lemmikuid etappe. Olen siin palju sõitnud. Kiired kruusateed sobivad ideaalselt mu stiiliga,» vahendas rallit.fi Rovanperät, kes enne Monacosse kolimist Eestis elas.

Kui 2020. aastal oli andekas soomlane siinsel MM-etapil viies, siis viimasel kahel hooajal on ta platsi puhtas löönud. «2020 polnud mul veel eriti kogemusi, aga suutsin ikka kõrges konkurentsis olla,» meenutas Rovanperä. «Järgmine aasta oli eriline, sest teenisin Eestis oma esimene [MM-etapi] võidu.»

Sarnaselt mullusele läheb Rovanperä esimesel tõsisel võistluspäeval esimesena rajale. See tähendab kruusal ka arvestatavat teepuhastamist. Samas lubab ilmateade reedeks vihma, mis on kindlasti vesi MM-liidri veskile.

«Eelmisel aastal mängis ilm suurt rolli. Loodetavasti tuleb ka tänavu vihma, sest lükkan reedel teed lahti,» märkis Rovanperä. «Eesmärk on mõistagi võidu eest võidelda nagu igal rallil. Eestis on aga siht veelgi selgem, sest olen siin varem olnud edukas.»

Rally Estonia toimub neljapäevast pühapäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles