Elu sõidu teinud Vingegaard: arvasin, et minu kompuuter on katki

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jonas Vingegaard.
Jonas Vingegaard. Foto: Jasper Jacobs/Zuma Press/Scanpix

Prantsusmaa velotuuri tiitlikaitsja Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) tegi 16. etapil karjääri parima sõidu ning astus suure sammu üldvõidu suunas.

Vingegaard polnud varem profitasemel eraldistardist sõitu võitnud, kuid edestas eile kõiki konkurente pika puuga. Vingegaard läbis 22,4 km ajaga 32 minutit ja 36 sekundit. Teisena lõpetanud Tadej Pogačar kaotas talle 1.38, aga edestas samas kolmandaks jäänud Wout van Aerti (Jumbo-Visma) 1.13.

«See oli üks minu parimaid päevi üldse. Olin nii hea, et ühel hetkel kahtlesin oma kompuutris, see näitas liiga kõrgeid numbreid. Kuid olen selleks nii pikalt valmistunud ja raske töö tasus end ära,» sõnas Vingegaard.

Taanlane avaldas isegi andmed, mis talle ootamatult kõrged tundusid. «See oli tasasel pinnal. Ma hoidsin end tagasi ja tahtsin sõita umbes 360 vatiga, kui lõpuks sõitsin kahe tõusu vahel 380 vatiga,» märkis ta.

Prantsusmaa velotuuril ootab ees veel viis etappi, millest kaks mägised. Kui Pogačar loodab veel kollase särgi eest võidelda, siis täna on tal üks viimaseid võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles