Neuville lubas pikaks ajaks MM-sarja jääda ja võrdles end vormelilegendiga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Vincent Thuillier / Hyundai Motorsport / Vincent Thuillier

Praegu täiskohaga tegutsevatest autoralli MM-sarja sõitjatest kogenuim, Thierry Neuville ei plaani lähiajal veel kiivrit varna riputada.

Juunis 35. sünnipäeva tähistanud belglasel on seljataga 149 WRC starti. Pärast debüüti 2019. aastal on ta võitnud 18 rallit, ent tal pole mitte ainsatki triumfi kogu hooaja kokkuvõttes. Neuville on lausa viiel korral olnud teine (2013 ja 2016–2019).

Tugev rallimees liitus Hyundaiga juba 11 aastat tagasi ehk siis, kui Lõuna-Korea tiim tuli MM-sarja kõrgeimale tasemele. Praegu on tema ainuke Rally1 sõitja, kel ametlikult ka tulevaks hooajaks leping taskus. Muidugi sama võistkonnaga, 2024. aasta lõpuni.

«Mu eesmärk on mõistagi järgmine hooaeg ära sõita ja siis kontrahti veel näiteks kahe aasta võrra pikendada. Oleks tore, kui järgmise kolme hooajaga jõuaks WRC-sari tagasi sinna, kus see peaks olema,» vahendas Neuville’i portaal Autosport.

«Keegi ei tea, mis siis edasi saab. Ma võin olla WRC-sarja [Fernando] Alonso.» Neuville võrdles end kahekordse vormel 1 sarja tšempioniga, kes tegeleb veel praegugi, tähistades varsti 42. sünnipäeva, oma lemmikalaga tipptasemel. Alonso võitis mõlemad tiitlid 2000ndate keskel.

Peale enda mõtleb Neuville ka kogu MM-sarja tulevikule. Tema arvates vajaks muutust mitu nüanssi, et autoralli publikule atraktiivsemaks teha.

Homme algava Rally Estonia eel hoiab Neuville üldarvestuses 93 punktiga viiendat kohta. Liidrist Kalle Rovanperäst lahutab 47 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles