Kuidas aitab Tänak meie noorema generatsiooni rallimehi tipu poole?

Postimees Sport
Copy
Robert Virves ja kuulus rallihääl Becs Williams
Robert Virves ja kuulus rallihääl Becs Williams Foto: Jānis Asaris / LETA / Scanpix

Peale selle, et Ott Tänak jahib teist autoralli MM-tiitlit, kannab ta hoolt ka meie tagala eest.

Kõige otsesemalt on Tänak seotud Rally2-klassis osalevate Robert Virvese (23) ja Georg Linnamäega (25). Mõlemad kuuluvad Tänaku tiimi RedGrey. Neist esimene sõidab Ford Fiesta, teine Hyundai i20 masinaga.

ETV saates «Ringvaade» uuriti mõlemalt sel nädalal peetava Rally Estonia eel, kuidas 2019. aasta maailmameister neid aitab.

«Nõu annab siis, kui küsin. Mis tal endal ikka on öelda. Kui mul endal on mingi mure, siis pöördun tema poole,» vastas Virves endale omase tagasihoidlikkusega.

Linnamäe avas tausta veidi rohkem. «Ta on käinud meil testidel abis. Ta on nii mulle kui ka Robertile väga head tausta andnud. Kindlasti on temast väga palju abi,» arutles 25-aastane rallimees.

«Ta on [testidel] ka kõrval istunud. Vahel saadab ka sõnumeid. Minu suureks üllatuseks oskas ta isegi Euroopa etappide otseülekannete põhjal seadistuses muudatusi soovitada.»

Mullu JWRC meistriks tulnud Virves kihutab Rally2s esimest hooaega. Seni on tema parim tulemus Rootsi ralli oma klassi üheksas koht. 

Linnamäel on kogemust paari hooaja jagu rohkem. Ka tema selle hooaja parim esitus tuli Rootsis, kus õnnestus noppida Rally2-klassi neljas koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles