VIDEO «Minuga on kõik. Olen surnud.» Tour de France sai sisulise lahenduse (2)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jonas Vingegaard (kollases liidrisärgis) jättis Tadej Pogačari (valges) kaugele maha.
Jonas Vingegaard (kollases liidrisärgis) jättis Tadej Pogačari (valges) kaugele maha. Foto: THOMAS SAMSON/AFP/SCANPIX

Tour de France'i 17. etapiga sai väga suure tõenäosusega lõplikult selgeks tänavuse võistluse üldvõitja.

Valitsev tšempion Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) astus triumfi suunas väga pika sammu eilse eraldistardiga. Ta kasvatas edu ainsa tõsise rivaali Tadej Pogačari (UAE Emirates) ees peaaegu kahele minutile. Samas oli teada, et tulemas on veel paar rasket etappi.

Neist esimene peeti täna. 166 km pikkusel trassil jõuti ka kogu tuuri kõige kõrgemasse punkti, 2304 meetrit üle merepinna. 

Kui pikalt püsisid Vingegaard ja Pogačar ühes pundis, siis 16 km enne lõppu viimane väsis. Sloveeni vaim ja füüsis murdusid. «Minuga on kõik. Olen surnud,» tõdes ta raadiosides.

Lõpuks kaotas Pogačar vääramatult üldvõidu suunas liikuvale taanlasele 5.45.

17. etapi võitis karjääri vägevaima sõidu teinud 25-aastane austerlane Felix Gall (AG2R Citroën Team). Teiseks jäänud Simon Yates (Team Jayco–AlUla) kaotas talle 34 sekundiga. Pärast Pogačari mahajäämist veel gaasi andnud Vingegaard lõpetas neljandana (+1.52).

Sõita jääb veel neli etappi, millest üks mägine. Kui imet ei juhtu, kroonitakse Vingegaard pühapäeval teist korda järjest Tour de France'i meistriks. Tema edu Pogačari ees on nüüd 7.35. Kolmas, Adam Yates (UAE Team Emirates), kaotab 10.45.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles