Olümpiale pürgiv judoka Klen Kaljulaid õppis pidevat vastaste heitmise soovi taltsutama

Ville Arike
, reporter
Copy
Tallinna EK-etapi poodiumile jõudsid kehakaalus kuni 90 kg võitjana Klen Kristofer Kaljulaid (vasakult teine) ja kolmanda koha teeninud Mattias Kuusik (paremal). Vasakul on ameeriklane John Jayne (2. koht) ning paremalt teine hollandlane Mark van Dijk (3. koht).
Tallinna EK-etapi poodiumile jõudsid kehakaalus kuni 90 kg võitjana Klen Kristofer Kaljulaid (vasakult teine) ja kolmanda koha teeninud Mattias Kuusik (paremal). Vasakul on ameeriklane John Jayne (2. koht) ning paremalt teine hollandlane Mark van Dijk (3. koht). Foto: Facebook/Euroopa Judoliit

Judo on ala, kus Eestisse on toodud kolm olümpia- ning veelgi rohkem Euroopa ja maailma­meistrivõistluste medaleid. Hiilgeajad jäävad siiski paari aastakümne taha ning praegu on tegemist, et sel alal Pariisi olümpial üldse esindatud saaksime.

Kõige lähemal olümpiakohale on kehakaalus kuni 90 kg maadlev Klen Kristofer Kaljulaid, kes kümmekonna päeva eest võitis Tallinnas peetud Euroopa karikasarja etapi. Judos kestab olümpiale kvalifitseerumise periood kaks aastat. Esimese aasta võistlused seejuures 50 protsenti teise aasta sama kategooriaga võistluste punktidest. Tallinna-võistlus, mis küll oli madalaima kategooria oma, andis punkte juba sajaprotsendiliselt.

Neli võitu saanud Kaljulaid jäi rahule mitte ainult tulemuse, vaid ka maadluspildiga, mis on vaat et tähtsamgi. «Minu probleem seisneb selles, et tahan kogu aeg visata [vastast]! Ent vahel tuleb ka lihtsalt nii-öelda seista, maadelda tasakaalukalt, taktikaliselt. Olen püüdnud seda poolt arendada ning kodusel võistlusel saingi sellega enda meelest päris hästi hakkama,» ütles Kaljulaid Postimehega vesteldes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles