M-Spordi pealik: peame nüüd rallile teistmoodi lähenema (1)

Christopher Krutto
Copy
Richard Millener
Richard Millener Foto: M-Sport

Ott Tänaku lootus Rally Estonialt kõrget kohta püüda on kustunud, sest talle määrati mootorivahetuse eest viieminutiline ajakaristus. M-Spordi pealiku Richard Milleneri sõnul on meeskond keerulises olukorras, kuid see tuleb ületada.

Tänaku autol tekkis probleem juba testikatse esimesel läbimisel, mille järel suundus ta otse hooldusparki. Kuna katkist mootorit polnud võimalik parandada, tuli jõuallikas välja vahetada. Seda ei saa teha aga tasuta, vaid viieminutilise ajatrahvi arvelt.

Küsimusele, mis täpsemalt juhtus, vastas Millener: «Me ei tea detailselt. Teame, et mootoriga oli probleem, mida ei ole võimalik lahendada. Ainus lahendus oli jõuallikas välja vahetada, kuid sellega kaasnes ajakaristus. Oleme väga pettunud, kuid see juhtus. Me ei saa seda olukorda olematuks võluda.

Panustasime sellesse rallisse väga palju. Meil oli väga hea test ning osalesime väiksemal kohalikul rallil. Meie eesmärk oli võidu eest heidelda, kuid see võeti meilt nüüd ära. Viis minutit on päris pikk aeg, peame nüüd rallile teistmoodi lähenema,» jätkas ta.

Mida tähendab teistmoodi lähenema? «Peame mõõdukalt lähenema. Kas on vaja maksimaalselt riskida? Ilmselt mitte. Eks proovime olla olukorras, kus pühapäeval punktikatset rünnata. Palju oleneb ka sellest, mis teiste autodega juhtub,» lausus ta.

Tänaku sõnul võis juba eile mootoris midagi täheldada. Millener kinnitas, et diskussioone oli, kuid suurt probleemi ei kahtlustatud.

«Tegime mitu kontrolli, et teha kindlaks, kas kõik on korras, ja otsustasime, et läheme testikatsele. Andsime endast kõik, aga oli selge, et mootoriga oli mingi probleem,» ütles Millener. Tema sõnul poleks eilne mootorivahetus midagi muutnud, sest ajakaristus oleks ikkagi järgnenud.

«Kui me oleks eile ilma probleemideta mootorit vahetanud, siis oleks päris masendav olnud, kui sellega oleks kõik korras olnud,» lisas tiimipealik.

Enne Rally Estoniat kaotas Tänak MM-sarja liidrile Kalle Rovanperäle 42 punktiga. Rally Estonia olnuks koht, kus punktivahet vähendada, kuid nüüd see ilmselt suureneb.

«Peame olema realistlikud. Pole mõtet öelda, et see olukord ei mõjuta meid. MM-sarjas võib pühapäevaks punktivahe veel suureneda. WRC on sport ja see pole lihtne. Selleks et nautida kõrghetki, tuleb madalhetkedest läbi murda. Kõik teavad M-Spordi olukorda, aga see ei ole vabandus. Töötame nii kõvasti, kui suudame ja jätkame samamoodi. Mul on kahju fännidest, kes tulid Otti toetama. See olukord on kõigile väga raske,» lõpetas Millener.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles