Jalgpalliliit kommenteeris, mis saab Eesti koondise ülekannetest edaspidi

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Mihkel Uiboleht
Mihkel Uiboleht Foto: Tairo Lutter / Postimees Grupp / Scanpix Baltics

Täna hommikul teatas voogedastusplatvorm Viaplay, et plaanib lahkuda Baltikumi turult. Eesti Jalgpalli Liidu arendusdirektor Mihkel Uiboleht rääkis, et platvormi turult lahkumise plaanist polnud alaliit teadlik.

Eesti spordisõpradele tuntud voogedastusprogramm Viaplay avaldas täna hommikul esimese poolaasta raporti, kus ettevõtte president ja tegevjuht Jørgen Madsen Lindemann teatas, et Viaplay lahkub Baltikumi turult.

Uibolehe sõnul oli Viaplay varem teatanud kokkuhoiusoovidest, kuid kinnitanud, et suuri muudatusi kavas pole. Teatavasti kuuluvad Viaplayle paljude spordiülekannete näitamise õigused: Eesti meeste koondis, meeste Euroopa meistrivõistluste finaalturniir, UEFA Meistrite liiga, erinevad välismaa liigad jms. Eesti koondise otseülekannete näitamised õigused on UEFA ja Viaplay vahelise kehtiva lepingu järgi Viaplay käes veel viis aastat.

Pärast tänahommikust uudist pöördus alaliit täiendava informatsiooni saamiseks Viaplay ja UEFA poole. «Viaplaylt saime vastuse, et praegu kohe ei muutu midagi ja ülekannete edastamine jätkub senisel moel, kuid eesmärk on aasta lõpuks kõik Baltikumi spordiülekanded edasi müüa või leida nende edastamiseks partner.

UEFA-le kuuluvate õiguste protsess liigub edasi Viaplay ja UEFA koostöös. Ilmselt läheb järgmiste uudisteni nüüd omajagu aega, aga mõistagi ei pea jalgpallisõbrad meeste koondise mängude, finaalturniiri ja teiste oluliste jalgpallimängude nägemise pärast muretsema,» sõnas ta.

Uiboleht ütles, et traditsiooniliselt on rahvuskoondiste mängude ja finaalturniiride koht olnud rahvusringhäälingus ning klubivõistlustel jällegi erakanalites, alaliiduna peetakse seda samuti loogiliseks.

Eestis näitab Viaplay ka Eesti jalgpallikoondise, UEFA eurosarjade (sealhulgas Meistrite liiga), Inglismaa ja Saksamaa kõrgliiga mänge. Jalgpalli suurturniiridest on Viaplay käes 2024. ja 2028. aasta meeste EM-finaalturniirid. Teistest spordialadest on tõmbenumbriks olnud vormel-1 sarja otseülekanded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles