Armeenia klubi president on pahur, et Venemaa passiga mängijaid ei lubatud Eestisse

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
JK Narva Trans
JK Narva Trans Foto: Postimees / Scanpix Baltics

Armeenia klubi Jerevani Pjunik presidendi Artur Soghomonjani lahendus oleks, et sellistes riikides ei tohiks euromänge pidada.

Jerevani Pjunik võitis konverentsiliiga esimese eelringi avamängus 2:0 Eesti klubi Narva Trans. Kordusmängu eel ei saanud meeskonna Venemaa passiga liikmed õigust Eesti riiki siseneda. Keelu saanute hulgas olid venelasest poolkaitsja Mihhail Kovalenko ning Pjuniku klubi kaks treenerit.

«Minu arvates rikutakse spordi kõige tähtsamat põhimõtet, võistluse ausust. Kolm inimest ei pääsenud Eestisse. Tuleb välja, et kaks inimest ei saa minna Rootsi: põhimees ja abitreener. Meile on see suur probleem, sest nemad on meeskonna võtmeisikud. Eriti kui me pääseme järgmisesse vooru,» kurtis Soghomonjan Venemaa väljaandele Championat.

Kui abitreenerist ilma jäämine pole kõige suurem probleem, siis 28-aastane poolkaitsja Mihhail Kovalenko on algkoosseisumees.

«Kovalenko on mitu aastat Armeenias mänginud ja on meie põhimees. Me üritasime midagi teha ja proovisime eelmisel aastal. Nagu ma aru saan, pole see ainult meie klubi probleem. See on ühine probleem, millega tuleb ühiselt tegeleda,» lausus president.

President pakkus välja lahenduse. «Kui UEFA ei suuda tagada tugevamate mängijate osalemist teatud mängudel, siis on vaja nõuda, et mängud toimuksid riikides, kus meeskonnad saavad osaleda täies koosseisus. Praegu rikutakse igal spordivõistlusel, eriti euromängudes õigluse põhimõtet,» ütles Soghomonjan. Tema sõnul ei tohiks Eestis ja Rootsis eurosarja kohtumisi seetõttu pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles