Südamest pettunud Tänak: see oli korralik löök munadesse (4)

Postimees Sport
Copy
Ott Tänaku Rally Estonia lõppes põhimõtteliselt enne, kui see alatagi jõudis
Ott Tänaku Rally Estonia lõppes põhimõtteliselt enne, kui see alatagi jõudis Foto: M-Sport

Enne õhtust Rally Estonia avakatset sai Ott Tänak täna hommikul testikatsel ühe korra sõita, siis läks mootor katki ja tiim pidi selle ära vahetama. Karistuseks määrati saarlasele viis minutit ajatrahvi.

Tänak oli testikatse esimesel läbimisel 1,1 sekundit kiirem kui peamine rivaal Kalle Rovanperä (Toyota), kuid andis katse lõpus ajakirjanikule segase, ent murettekitava kommentaari. Nii palju oli selge, et probleem võis olla seotud Ford Puma Rally1-auto mootoriga.

Testikatse järel suundus ta otse hooldusparki. M-Spordi meeskond kinnitas, et tegemist oli mootoriprobleemiga, ent nähtavasti polnud seda muud moodi võimalik lahendada kui jõuallikas välja vahetada.

«Meil polnud muud valikut kui mootorit vahetada. Saame seda reeglite järgi teha, kuid see tähendab ajakaristust. See on väga frustreeriv. Ilmselt on see halvim ralli algus, mis võinuks olla. Kuid sellises olukorras me juba oleme,» lausus meeskonna pealik Richard Millener.

Reeglite järgi tähendab see aga viieminutilist ajatrahvi, mistõttu on nii kiirel rallil nagu Rally Estonia tal võimatu kõrget kohta püüda.

Õhtuse avakatse järel oli Tänaku kommentaar WRC ajakirjanikule otseülekandes: «Pole eriti midagi öelda. Ütleks, et mida päev edasi liikus, seda valusam hakkas. Läheb järjest valusamaks. Meie võimalused MM-tiitliks olid juba enne piiri peal, eriti arvestades meie selle hooaja minekut. Nägime nende kahe ralli nimel kõvasti vaeva, aga... See oli korralik löök munadesse. Vaatame, mis edasi saab.»

Esimese katse võitis Tänak, kes edestas nii Esapekka Lappit kui Elfyn Evansit kuue kümnendikuga. Neljanda koha sai Kalle Rovanperä, kes kaotas Tänakule seitsme kümnendikuga. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles