Hamilton torkas noore piloodi üle parda visanud Red Bulli meeskonda: see on nende käekiri

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: F1

Vormel 1 sõitja Lewis Hamiltoni sõnul oli Nyck de Vriesi vallandamine Red Bulli tütarvõistkonnast AlphaTaurist, nende tüüpiline käitumine.

28-aastane hollandlase esimene tõsine hooaeg ei kulgenud hästi. Ta jõudis kaasa teha 11 etapil, parimaks jäi 12. koht. Red Bulli tütarvõistkond ei kuulu kindlasti tugevamate hulka, aga Yuki Tsunoda on siiski tänavu kahel korral punktikohale jõudnud.

Hollandlane asendatakse alates nädalavahetusel toimuvast Ungari Grand Prix'st Daniel Ricciardoga. Mullu McLareniga sõitnud austraallane liitus tänavuseks Red Bulli süsteemiga, aga täitis peamiselt reklaamnäo rolli.

Hamilton, kes töötas koos de Vriesiga kui viimane oli 2021. ja 2022. aastal Mercedese reservpiloot, rääkis, et vana meeskonnakaaslase väljavahetamine oli enneaegne. Küsimusele, kas De Vries läks liiga vara, vastas Hamilton väljaandele Motosport: «Jah, aga see on Red Bulli käekiri.»

Kuigi Hamiltoni arvates oli Red Bulli samm rutakas, siis de Vriesi võidusõidukarjäär pole briti piloodi sõnutsi tagasilöögist hoolimata kaugeltki läbi.

«Ma olin üllatunud, et otsus vaesele Nyckile tuli. Ta on nii andekas ja tore noormees. Tulevik on tema jaoks helge ja tal on palju häid võimalusi edaspidiseks,» lisas Hamilton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles