Venemaa ralliäss sai aru, et Eestisse ta oodatud ei ole

Christopher Krutto
Copy
Nikolai Grjazin.
Nikolai Grjazin. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Autoralli MM-sarjas võistleb WRC2-arvestuses kõrgel tasemel üks Venemaa sõitja – Nikolai Grjazin, keda Eestis teist aastat järjest kohal ei olnud. Kusjuures tänavu ei proovinud ta ennast isegi Rally Estoniale kirja panna.

Grjazin soovis mullu tulla Eesti MM-etapile võistlema, sest kuigi paljud spordialaliidud määrasid pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse agressorriigi sportlastele rahvusvahelistel võistlustel võistlemise keelud, siis Rahvusvaheline Autoliit (FIA) laseb neil edasi võistelda, lihtsalt neutraalse lipu all.

Kuna Venemaa sportlaste – Grjazinile loeb kaarti kaasmaalane Konstantin Aleksandrov – osalemine Eestis toimuval MM-etapil ei tundunud Ukraina sõja taustal kohane, määrati talle toona riiki sisenemise keeld, mis lõppes päev pärast Rally Estonia lõppu.

Rally Estonia korraldajad kinnitasid Postimehele, et tänavu seda probleemi ei olnud, sest Grjazin enda nime Rally Estoniale üles ei andnud.

Grjazini näol on tegu WRC2-arvestuse tugevamate sõitjate sekka kuuluva rallimehega, kellel on tänavu MM-rallidelt oma klassis näidata ette kaks teist kohta (Monte Carlos ja Horvaatias). Kokku on ta karjääri jooksul võitnud WRC2-arvestuses kaks etappi.

Grjazin on Eesti rallifännidele tuttav nimi, sest karjääri algaastatel on ta käinud korduvalt Eestis sõitmas ning näidanud Maarjamaal head kiirust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles