Suur armastus, väike turg. Eesti WRC-etapi seis on keeruline

Karl Mihkel Eller
Copy
Simon Larkin.
Simon Larkin. Foto: WRC Promoter

Veel viis aastat tagasi võinuks öelda, et mõte Lõuna-Eestis toimuvast WRC-etapist kuuluks ulmevaldkonda. Oma tõuke sellele andis 2019. aasta suvel Otepääl ja Tartus edukalt korraldatud WRC promotsiooniralli. Vähem tähtsaks ei saa pidada sama aasta sügisel maailmameistriks kroonitud Ott Tänaku ja Martin Järveoja triumfi. Ehk kõige määravamaks kiirendiks kujunes aga 2020. aasta märtsis maailma raputanud koroonapandeemia.

Just siis tuli Rally Estonia FIA-le ja WRC-sarjale appi ning korraldas septembris esimese MM-etapi pandeemiatingimustes. Lõppeva nädalaga võib aga Eesti teekond MM-sarjas jõuda vahefinišisse. Järgmisel aastal tuleb kogu Rally Estonia korraldusmeeskonnal, eesotsas Urmo Aava, Tarmo Hõbe ja Silver Kütiga WRC-karussellist ilmselt suu puhtaks pühkida.

Aava on oma sõnavõttudes olnud jätkuvalt optimistlik. Veel neljapäeval Postimehes ilmunud intervjuus ütles ta, et loodab Rally Estoniat 2024. aastal MM-kalendris näha. WRC võistluste direktor Simon Larkin tunnustab Eesti MM-etapi korraldajaid ning kuigi ta ei saanud seda veel ametlikult kinnitada, pole ta eriti optimistlik, et aasta pärast võiks Eesti Rahva Muuseumi lähistel liikumas näha Rally1-autosid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles