Euroliiga tasemel korvpallurid kipuvad taas Venemaale

Ville Arike
, reporter
Copy
Barcelonas vastase korvivõrke puruks loopinud Kyle Kuric siirdub Venemaale Peterburi Zeniti.
Barcelonas vastase korvivõrke puruks loopinud Kyle Kuric siirdub Venemaale Peterburi Zeniti. Foto: Irina R. Hipolito/AFP7 via ZUMA Press Wire/Scanpix

Sõda ja sanktsioonid ei mõju vähemalt mõnes sektoris Venemaale kuidagi. Näiteks korvpalli VTB Ühisliiga elab kenasti edasi ning kui sealt sõja alguses lahkusid mitmed mängijad ja mullu suvel kippusid tiimid hõredamaks jääma, siis nüüd liiguvad paljud Euroliiga kaliibriga mängumehed taas meist ida poole.

Alustuseks VTB liiga koosseisust. See kasvab eeloleval hooajal taas 14-liikmeliseks, nii nagu see oli enne sõja puhkemist. Pärast seda loobusid seal mängimast BC Kalev/Cramo ja Riia VEF, kuid Valgevene esiklubi Minsk ning Kasahstani tipp Astana jäid alles. Nüüd võeti, tõsi, üheaastase proovilepinguga, liigasse Moskva Runa ja Jekaterinburgi Uralmaš.

Mis mängijate ja treenerite poolt puudutab, siis polnud vaja imestada, et Venemaalt ei lahkunud näiteks serblased, kelle näol on tegemist venelaste hea liitlasrahvaga. Näiteks jätkas Moskva CSKAs üks tolle riigi nimekamaid tsentreid Nikola Milutinov. Nüüd naaseb ta siiski Euroliigasse Pireuse Olympiacose ridadesse, teine keskmängija Dejan Davidovac aga kodumaale Belgradi Crvena Zvezdasse.

Ent suvi on alles poole peal, vastupidi liikujatest puudust pole ning ilmselt lisandub neid veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles