Lips siirdus Bulgaaria klubisse, Europe Cupil võib suur hulk eestlasi vastamisi minna

Toimetas Ville Arike
Copy
Karl Johan Lips (paremal) mänguhoos.
Karl Johan Lips (paremal) mänguhoos. Foto: Sander Ilvest

Tugevalt neljandas sarjas FIBA Europe Cup võib kokku saada väga palju Eesti korvpallureid, selles osaleva tiimi ridadesse siirdus ka seni Viimsis mänginud Karl Johan Lips.

Selle sarja kvalifikatsioonis lööb kaasa Eesti mullune meister ning viimati pronksmedali võitnud Pärnu Sadam. Valitsev meister BC Kalev/Cramo osaleb Meistrite liiga kvalifikatsioonis, ent kui toda kadalippu ei läbi, hakkab taas mängima Europe Cupi põhiturniiril.

Kodused võistkonnad võivad aga sattuda vastamisi veel lausa nelja eestlasega, kes kuuluvad välisklubide ridadesse.

Kevadel Europe Cupi võitnud Poola klubisse Wloclaweki Anwili naasis Janari Jõesaar, kes alustas samas tiimis hooaega ka mullu, ent pärast raske põlvevigastuse saamist lahkus sealt. Lisaks Anwilile pääsesid otse põhiturniirile ka vastavalt Kristian Kullamäe ja Karl Johan Lipsu uued koduklubid Bilbao Basket ja Botevgradi Balkan.

Värske uudisena jätkub 27-aastase Lipsu karjäär Bulgaarias. Lips kogus Eesti meistriliigas mängus keskmiselt 15,6 punkti, 7,4 lauapalli ja 2,5 korvisöötu, Eesti-Läti liigas olid vastavad näitajad 14,1, 7,1 ja 3,7. Viimsi suutis hooaja jooksul alistada nii BC Kalev/Cramo, Riia VEFi kui ka EuroCupil mänginud BC Prometei.

Ent sellest on veel vähe. Europe Cupi kvalifikatsioonis mängib sarnaselt Pärnuga ülikooli lõpetamise järel USAst Euroopasse naasnud Carlos Jürgensi esimene tööandja profikorvpallis Kedainiai Nevežis.

Kvalifikatsiooni ja põhiturniiri alagruppide loosimine toimub 8. augustil Münchenis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles