VIDEO Euroliigas lõhati suve suurim pomm, värvati kauaaegne NBA tähtmängija

Toimetas Ville Arike
Copy
Kemba Walker (vasakul) kuulus läinud hooajal ühte meeskonda koos sloveenist tähe Luka Donciciga.
Kemba Walker (vasakul) kuulus läinud hooajal ühte meeskonda koos sloveenist tähe Luka Donciciga. Foto: Jerome Miron/USA Today Sports/Scanpix

Lõppenud hooajal Euroliigas poolfinaali jõudnud Monaco lõhkas Vana Maailma suvise suurima üleminekupommi, värvates enda ridadesse tosin aastat NBAs mänginud Kemba Walkeri.

Kui enamati on ookeanitagusest suurliigast võimalik siiapoole suurt lompi meelitada väiksema kaliibriga tegijaid, siis 33-aastane ja 183 cm pikkune Walker on osalenud neljal NBA tähtede mängul (aastatel 2017-2020) ning tema karjääri keskmised näitajad on 19,3 punkti, 5,3 korvisöötu ja 3,8 lauapalli. Kaheksa esimest aastat mängis ta Charlotte Bobcatsis ja Hornetsis ning seejärel ka Bostonis, New Yorgis ja Dallases. Neljal viimasel aastal on teda seganud vigastused.

Walkeri tippaegade stiilinäiteid:

Läinud hooajal osales Walker Dallase eest ainult üheksas mängus ning viskas keskmiselt 8 punkti. Sellele vaatamata suutis ta ühes kohtumises Clevelandiga särada ikkagi 32 punktiga. Viimasel kaheksal kuul pühendus ta oma põlve ravimisele. Tervisemurede tõttu tõttu oligi Monacol võimalik Walker Euroopasse meelitada, leping sõlmiti üheks hooajaks.

Monaco peamänedžer Oleksi Jefimov rääkis Prantsusmaa väljaandele BeBasket, et Walkeri palkamise näol oli tegemist unikaalse võimalusega. «Ta käis juba mõne aasta eest Nike'i sportlaste delegatsiooniga salaja Monacos. Ta teab meid juba sellest ajast, ta harjutas meie saalis. Ta pole mitte ainult hiilgav mängija, vaid ka suurepärane inimene,» rääkis Jefimov.

Monaco tagaliin oli juba niigi särav, sinna kuuluvad Euroliiga esimese suurusjärgu tähed Mike James, Elie Okobo ja Jordan Loyd. Jamesi lepingus on sees klausel, mille kohaselt tohib ta 25. juulini lahkuda mõnda NBA klubisse.

Jefimovi sõnul ei mõjuta Walkeri värbamine kuidagi Jamesi staatust: «Ta võib minna, kui soovib. Kui ta seda ei tee, siis ta jääb meiega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles