Liikluses kaost külvanud sõitja sai Rally Estonial suure trahvi (1)

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Bruno Bulacia.
Bruno Bulacia. Foto: Bruno Bulacia / Facebook

Rally Estonial osalev Bruno Bulacia ületas alates Rally Estonia algusest mitmel korral kiirust, põhjustades ka liiklusohtliku olukorra. Selle tulemusena, määrati piloodile suur rahatrahv ning viieminutiline ajakaristus.

Rally Estonia kohtunikud said rajajuhtidelt 21. juulil teate mitme liiklusseaduse rikkumise kohta, mida oli juba alates ralli algusest toime pannud sõiduauto nr 35 meeskond.

Ekipaaž kihutas teelõigul ühel korral 20. juulil ning kahel korral 21. juulil, samuti  põhjustas Portugali piloot kihutamise tõttu liiklusohtliku olukorra.

«Arvestades ülemäärast kiirust, millega auto nr 35 sõitis ja sellest tulenevalt FIA 2023. aasta rahvusvahelise spordikoodeksi asjakohaste sätete võimalikke rikkumisi, kutsusid kohtunikud kohale meeskonna esindaja ja võistleja auto nr 35 juhi,» kirjutati raportis.

Istung toimus laupäeval, 22. juulil enne 13. katset võidusõitja Bruno Bulacia ja meeskonnajuhi Jacek Wyrzykowski osavõtul. Bulacia ei andnud ühtegi pädevat selgitust kiiruseületamise õigustamiseks. Ta väitis vaid, et tema auto veovõlliga esinenud tehniliste probleemide tõttu ei pannud ta mõnda kiirusmärki tähele.

Lisaks hilines ta järgmisele ajakontrollpunktile, mis oli liiklusohtliku olukorra tekitamise põhjuseks. Bulacia enda sõnul polnud ta teadlik, et ei austanud liikluseeskirju.

Rahvusvaheline Autoliit (FIA) edendab pidevalt liiklusohutust ja on pühendunud tegema kõik endast oleneva, et parandada sõidukäitumist. Lisaks on «Obey the Speed Limit (kiiruspiirangutele kuuletumine -toim.)» üks FIA kuldreeglitest.

Karistuseks määrati Bulaciale 2775-euro suurune trahv ja viieminutiline ajakaristus ohtliku olukorra tekitamise eest.

2023. aasta FIA WRC spordieeskirjade artikkel 34.3.1 näeb ette, et kogu ralli vältel peavad mõlemad meeskonnaliikmed järgima riiklikke liikluseeskirju. 

FIA on kiiruspiirangute jälgimise osas väga karm. M-Spordi sõitja Pierre-Louis Loubet ületas Rally Estonia legendi kirjutades kaks korda kiirust ja sai kaks trahvi. Kui Loubet peaks nüüd kolmandat korda taas kiirust ületama, saab ka tema viieminutilise ajatrahvi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles