Vene tennisistil keelati Poolasse siseneda (1)

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Vera Zvonareva
Vera Zvonareva Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Vene tennisistil Vera Zvonareval keelati Poolasse siseneda riigi ja avaliku julgeoleku kaalutlustel, kirjutas rahvusvaheline uudisteagentuur Reuters.

2008. aasta Pekingi olümpiamängude pronks oli esmaspäeval algava Poolas toimuva BNP Paribas Warsaw Open turniiril osalevate mängijate nimekirjas.

«Piirivalve takistas Vene tennisisti sisenemist Poolasse. Vera Zvonareva üritas Prantsusmaa poolt väljastatud viisat kasutades pääseda meie riiki Belgradist Varssavisse suunduva lennuga,» teatas Poola siseministeerium.

Reedel Poolas maandunud Zvonareva on ministeeriumi teatel riigi soovimatute inimeste nimekirjas «Pärast Serbiast saabumist viibis tennisist Varssavi Chopini lennujaama transiiditsoonis ja täna päeval lendas ta Podgoricasse,» lisas ministeerium.

Naiste tenniseliit (WTA) teatas laupäeval, et on olukorrast teadlik. «Kõigi mängijate turvalisus ja heaolu on WTA jaoks esmatähtis. Vera on Poolast lahkunud ja me arutame seda küsimust edasi koos võistlusega,» teatas WTA.

Poolast on saanud Ukraina üks kindlamaid liitlasi pärast Venemaa sissetungi riiki 2022. aastal ja on keeldunud sisenemast inimestele, kes toetavad agressorriikide tegevust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles