Linnamäe väljasõidust: eelmine aasta sai sealt põhjagaasiga läbi tulla

Karl Mihkel Eller
Copy
Georg Linnamäe.
Georg Linnamäe. Foto: Eero Vabamägi

Georg Linnamäe (Hyundai) oli Rally Estonia 14. kiiruskatse eel WRC2-klassis neljandal kohal, kuid kihutas siis katse lõpuosas rajalt välja ning oli sunnitud katkestama. Üks põhjus oli kurvi sisenemiseks valitud liiga suur kiirus, kuid oluline on see, et pühapäeval pääseb Linnamäe taas võistlema.

«Täpselt ei saanudki aru, mis seal siis oli. Lihtsalt kaotasime auto tagaosa järsku ära, ei suutnud seda kinni püüda ja libisesin välja,» ütles Linnamäe Postimehele, keda lahutas enne avariid WRC2-klassi poodiumikohast 12,5 sekundit.

6,48 km enne katse lõppu olnud vaheajapunktis oli Linnamäe WRC2-klassi kiireim mees. Teda suutis edestada ainult hiljem rajale startinud Oliver Solberg. Kas väljasõidu võis põhjustada legendiveaga, ei osanud Linnamäe praegu veel öelda.

«Eelmine aasta sai sealt nagu põhjagaasiga läbi tulla, võib-olla oli nüüd post või teetõke teises kohas,» ütles Linnamäe, kes eelmine aasta sõitis Rally Estonial veel Volkswagen Polo GTI R5-autoga.

Georg Linnamäe auto pärast avariid hooldusalas.
Georg Linnamäe auto pärast avariid hooldusalas. Foto: Karl Mihkel Eller

Täna jäi Linnamäe Hyundai pärast avariid enamvähem töökorda ning sõitja sõnul võinuks sellega edasi sõita. Paraku jäi see aga põhja peale kinni ning masinat sealt oma jõududega kätte ei saanud. «Pealtvaatajate abiga me lihtsalt ei saanud seda võsa seest välja. Homme saame jälle rajale tulla,» ütles Linnamäe.

Reedel Rally Estonial oma karjääri esimese WRC2-klassi katsevõidu saanud Linnamäe pingutas kõvasti, et võidelda kolmanda koha nimel, kuid see lootus vajus seekord põrmu. Pühapäeval on kavas neli katset ning Linnamäe loodab, et võib oma katsevõitude statistikat parandada. «Püüame enesekindluse võimalikult ruttu tagasi saada. Eks vaatame, mis ilmastikuolud ka teevad, pidi päris keeruline olema,» lisas Linnamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles