Latvala Rally Estonial katsevõite noppivast Rovanperäst: see on talle tuttavam kui Soome ralli

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Eero Vabamägi

Toyota WRC meeskonna juht Jari-Matti Latvala imetles oma noore protežee Kalle Rovanperä suurepärast sooritust Eesti autoralli MM-sarjas laupäeval.

Rovanperä võitis laupäeval kõik kiiruskatsed ja on väga lähedal oma kolmandale järjestikusele võidule Eestis. Latvala võttis kokku, miks Rovanperä laupäeval nii ülekaalukas oli.

«Käisin ise katsetel vaatamas. See on nähtav, kuidas Kalle on pidurdades palju julgem. Ta julgeb kasutada teed omakasuks ära. Tema sõit on lihtsalt kõvem kui teistel.

Kallele meeldib siin ja just noorena õppis ta siin Baltikumis sõitma. See ralli sobib talle suurepäraselt ja on isegi tuttavam sõit kui Jyväskylä (Soome ralli - toim.),» sõnas Latvala Soome portaalile Rallit.fi.

Rohkem kui poole minutiga jääb Rovanperäst maha Hyundai paar Thierry Neuville ja Esapekka Lappi. Viimane on pidanud kahe päeva jooksul kõva võitlust Toyota sõitja Elfyn Evansiga. Pühapäevastele neljale viimasele katsele minnes on Lappi edu Evansi ees 7,3 sekundit.

«Tootjate sarja jaoks oleks kasulik kui saaksime esimese ja kolmanda koha. Esapekka on aga alati suutnud veidi kõvemini pigistada. Võib-olla ei ole Elfyni kiirus päris piisav,» arvas Latvala.

«Homne esimene sõit on ülioluline. Esapekka ise on öelnud, et kui katsete teisel läbomosel on teelõikudel rohkem haardumist, saab ta kõvemini sõita. Esimesel korral on sõitmine olnud veidi raskem. Hommikul on veel võimalus,» mõtiskles Toyota tiimijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles