Ukrainas treeniv poksija: venelased saavad rahulikult võistlusteks valmistuda, keegi ei pommita neid

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Anna Lysenko
Anna Lysenko Foto: AP/Scanpix

31-aastane Ukraina poksija Anna Lisenko valmistub praegu aasta pärast toimuvateks Pariisi olümpiamängudeks. Ta treenib Kiievis hoolimata Venemaa pommitamisest.

«Pidev pommitamine ja stress, mis on seotud olukorraga Ukrainas, ei lase mul end rahulikuna tunda, harjutada ja võistluseks valmistuda,» kommenteeris Lisenko uudisteagentuurile AP.

Lisenko on poksiga tegelenud ligi 10 aastat ja jõudnud muu hulgas Tokyo olümpiamängudel veerandfinaali. Praegu treenib poksija kuus korda nädalas.

Ta treenis ka talvel, kuigi Venemaa pommitas Kiievit ja ülejäänud Ukrainat peaaegu iga nädal eesmärgiga hävitada riigi energiainfrastruktuur. Lisenko pidi mõnikord treenima isegi siis, kui elektrit polnud. «See oli väga keeruline. Me pidime valguse saamiseks alustama treeninguid veidi varem,» lisas ta.

Ukraina sportlased on viimasel ajal võistlemata jätnud judo, vehklemise ja taekwondo võistlustel, sest agressorriigi sportlased on saanud nendes spordialades mõõtu võtta.

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) juht Thomas Bach ütles märtsis, et spordi alaliidud võivad üksikuid Venemaa sportlasi rahvusvahelistele võistlustele registreerida neutraalse lipu alt.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi on öelnud, et Venemaa sportlaste neutraalse lipu all võistlemine ei tähenda midagi. Presidendi arvates on see neutraalne lipp verega määritud.

Lisenkol on väga ebamugav, et agressorriigi kodanikud saavad olümpiamängudel osaleda. Tema sõnul esindavad sportlased vaatamata neutraalsele lipule Venemaad ja on selle riigi kodanikud.

Poksija nentis, et on ebavõrdne, et Ukraina sportlased võistlevad agressorriigi kodanike vastu, kes alustasid tema kodumaal sõda. «Nad saavad rahulikult võistlusteks valmistuda, keegi ei pommita neid. Nad ei kaota oma lähedasi ega sõpru,» lisas Lisenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles