Rovanperä seeria jätkamisest Soomes: oleks loll lugu, kui ralli esimesel katsel kihva läheks

Copy
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen Rally Estonia viimase katse finišis Toyota Yaris Rally1-auto katusel.
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen Rally Estonia viimase katse finišis Toyota Yaris Rally1-auto katusel. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Kalle Rovanperä (Toyota) ja kaardilugeja Jonne Halttunen lendasid sel nädalavahetusel Lõuna-Eesti teedel, võitsid Rally Estonia kolmandat korda järjest ning jõudsid karjääri jooksul kümnenda MM-ralli võiduni.

Rovanperä näitas tõesti vinget minekut. Ta võitis laupäeval ja pühapäeval 13 kiiruskatset järjest ning kordas MM-sarja rekordit. 2008. aastal sai Saksamaal samaga hakkama Sébastien Loeb. «Seda ei juhtu tõesti väga tihti. Olid väga hea laupäeva ja pühapäev meile.

Tundsin end autos hästi. Olin valmis sel rallil palju suruma, see oli meie jaoks tähtis võistlus, et saada punkte. Pärast reedest teepuhastamist saime siiski laupäevaks hea stardikoha ja surusime lihtsalt edasi,» võttis Rovanperä oma ralli kokku.

Kui Rovanperä suudab ka Soome rallit alustada katsevõiduga, siis viiks ta järjestikuste katsevõitude rekordi uuele tasemele. Sellise rekordi tegemine on raske ning MM-rallil avakatsel võidu peale minemine ei tundu realistlik.

«Soome MM-ralli esimene katse ei ole minu maitse (3,48 km pikkune Harju katse – toim.). Aga ma ei usu, et ekstra selle pärast vajutama lähen. Ma ei vaata selliseid asju väga palju, oleks loll lugu, kui järgmine ralli esimesel katsel kihva läheks,»

«Rally Estonia on kahtlemata minu kõige lemmik ralli MM-kalendris. Olen seda nautinud. Kahju, kui ei saa siia enam tagasi tulla, aga loodan, et saame siia mõne aasta pärast naasta,» avaldas Rovanperä Eesti MM-etapi tuleviku pärast kahetsust.

55 punktiline edumaa üldarvestuses tähendab, et Rovanperä saab esimesena rajale startida nii Soomes, kui ka ülejärgmisel etapil Kreekas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles